ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ.Ν. Λευκωσίας: Ειδοποίησαν για MRI 23χρονο που… πέθανε σε τραγικό ατύχημα το καλοκαίρι!

Γ.Ν. Λευκωσίας: Ειδοποίησαν για MRI 23χρονο που… πέθανε σε τραγικό ατύχημα το καλοκαίρι!

Δράμα η κατάσταση με τον (μοναδικό) Μαγνητικό Τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Τόσο δράμα που πριν από λίγες ημέρες υπάλληλος του δημόσιου νοσηλευτηρίου της πρωτεύουσας, τηλεφώνησε σε 23χρονο… θανόντα για να δει αν ακόμη ενδιαφέρεται να υποβληθεί σε εξέταση μέσω MRΙ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόνο στην Κύπρο! Τον ειδοποίησαν από το Γενικό Νοσοκομείο να πάει να κάνει MRI μετά από…

Συγκεκριμένα γραφέας επικοινώνησε με τη μητέρα του θανόντα, ζητώντας να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον γιό της για να τον ρωτήσει αν ενδιαφερόταν ακόμη να υποβληθεί σε εξέταση MRI… Και οι δυο πλευρές είχαν έρθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς ο νεαρός φοιτητής είχε αποβιώσει σε τραγικό ατύχημα τον περασμένο Ιούλιο, κάτι που δεν μπορούσε να γνωρίζει η γραφέας.

Ασφαλώς και δεν έφταιγε η υπάλληλος του Γ.Ν. Λευκωσίας, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει μόνο ένας μαγνητικός τομογράφος στο δημόσιο Παγκύπρια!

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περίπου 13.800 αιτήματα ανθρώπων, οι οποίοι έχουν παραπεμπτικό για να υποβληθούν σε εξειδικευμένη εξέταση μέσω MRI.

Τον τελευταίο μήνα, λοιπόν, προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας τηλεφωνεί διαρκώς (εκτός ωρών εργασίας) σε κόσμο που είχε σχετικό αίτημα. Και τόσο μεγάλη είναι η χρονική περίοδος από τον καιρό του παραπεμπτικο, που πετυχαίνουν ανθρώπους που έχουν αποβιώσει! Γεγονός που αναστατώνει και τους υπαλλήλους του Νοσοκομείου, αλλά κυρίως τους οικείους των θανόντων και θανούσων.

Πρόσφατα το ThemaOnline κατέγραφε την περίπτωση δημοσιογράφου, ο οποίος είχε δεχθεί τηλεφώνημα για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, μετά από 3,5 χρόνια!

Στο λογαριασμό του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης είχε σημειώσει μεταξύ άλλων: «Από τις αρχές του 2012, σήμερα Τρίτη και 13 του 2015, δέχθηκα τηλεφώνημα από το Γ.Ν.Λ. για να με ρωτήσουν εάν ενδιαφέρομαι ακόμη για να κάνω MRI και να κλείσουμε ραντεβού. ‘Ζήτω που καήκαμε’ λέω εγώ από μέσα μου και φυσικά απάντησα αρνητικά. Μετά από τρεισήμισι και πλέον χρόνια, τώρα μας θυμήθηκαν».

Αν είχαμε Πολιτεία ανθρωποκεντρική, τότε θα είχαμε ακόμη δυο Μαγνητικούς Τομογράφους. Έναν στην Λεμεσό που θα εξυπηρετούσε και την Πάφο και έναν στη Λάρνακα που θα εξυπηρετούσε και την Αμμόχωστο. Φαίνεται όμως πως με την υφιστάμενη κατάσταση βολεύονται άλλοι. Και σίγουρα αυτοί δεν είναι οι απλοί πολίτες…

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top