ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν έρχεται η Άνοιξη

Όταν έρχεται η Άνοιξη

«Όποιες και όσες δυσκολίες κι αν βρεθούν στο δρόμο μου θα παλέψω με πείσμα και αποφασιστικότητα μέχρι τη στιγμή που θα σταθώ μπροστά σας για να σας ανακοινώσω πως φέραμε την Άνοιξη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιώργου Κασκάνη « Όταν έρχεται η Άνοιξη» .

«Συμμερίζομαι», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «το όραμα όλων εσάς που σήμερα βρίσκεστε εδώ. Το όραμα για μια πατρίδα χωρίς στρατούς κατοχής, χωρίς μισούς δρόμους, χωρίς συρματοπλέγματα.»

 «Μια πατρίδα όπου όλοι οι κάτοικοί της θα παλεύουν καθημερινά για την πρόοδο και την προοπτική.  Όλοι μαζί, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή γλώσσας για να κάνουν αυτό το κομμάτι γης ένα παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης και προκοπής.  Αυτή είναι η μόνη συνταγή από την οποία κερδίζουν όλοι», πρόσθεσε. 

«Οποιαδήποτε άλλη συνταγή», ανέφερε «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. «συντηρεί απλώς την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την αδυναμία πλήρους ανάπτυξης των δυνατοτήτων αυτού του τόπου.»

Αναφερόμενος επίσης στο γράψιμο του Γιώργου Κασκάνη είπε πως «το κύριο του χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αναδεικνύει με συναισθηματικό πλούτο γεγονότα της καθημερινότητας μας και πτυχές τους, που πιθανότατα με την πρώτη ματιά μας διαφεύγουν.»

Χαρακτήρισε την καθημερινή γραφή του Γιώργου Κασκάνη στον έντυπο τύπο έντιμη γιατί δεν έχει χαριστεί σε κανέναν όταν ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να επικρίνει.

«Είναι διάχυτο στον πολιτικό λόγο του Γιώργου Κασκάνη το πατριωτικό αίσθημα, πρόσθεσε, όχι όμως με την έννοια που έχουμε συνηθίσει με τα γνωστά στερεότυπα της επίκλησης του μεγαλείου της φυλής, της εθνικής ταυτότητας κ.λπ. Ο Γιώργος αναπτύσσει τον πατριωτισμό του απευθυνόμενος σε πιο μεγάλα αισθήματα: Στην αγάπη για τον συνάνθρωπο, όποια και αν είναι η εθνική, κοινωνική, θρησκευτική του ταυτότητα. Στην αγάπη για τον τόπο, που πάντα τον βλέπει ως να μην υπάρχει η γραμμή αντιπαράταξης που τον χωρίζει. Όχι βέβαια από αφέλεια αλλά γιατί αυτό είναι το όραμα του: Μία πατρίδα που δεν θα υπάρχει τίποτε να τη χωρίζει.»

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Επίτροπος της ΕΕ για Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρίστος Στυλιανίδης, ο Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου, ο καθηγητής Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου Νιαζί Κιζιλγιουρέκ και ο Τάκης Χατζηδημητρίου εκ μέρους της ΕΚ πλευράς στην τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά.

Κείμενα από το βιβλίο ανέγνωσε η ηθοποιός Πόπη Αβράμ.

Όταν έρχεται η Άνοιξη

Πηγή: ΡΙΚ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top