ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Yποχώρησε δρόμος στο Πισσούρι λόγω των βροχών

Yποχώρησε δρόμος στο Πισσούρι λόγω των βροχών

Aναποτελεσματικά τα μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί στο χωριό Πισσούρι για δρόμο, στον οποίο άνοιξε τρύπα εδώ και καιρό καταγγέλλει το "Κόμμα των Ζώων". Με τις πρώτες βροχές διαπιστώθηκε το τεράστιο πρόβλημα.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα αναφέρει

Η βροχή έφερε υποχώρηση του δρόμου στο Πισσούρι. Μετά από 3 χρόνια, η τρύπα στον δρόμο στο Πισσούρι παραμένει ανοιχτή. Τα ημίμετρα, με ρίψη υλικών για την πρόχειρη κάλυψή της, έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά, όμως οι οδηγίες είναι απλά να επαναληφθούν.

Μέσα σε μισή ώρα βροχής, τα υλικά παρασύρθηκαν από το νερό ξανανοίγοντας την πρόχειρα σκεπασμένη τρύπα, πέρασαν από την ανοιχτή τρύπα που έχει αφήσει το Τμήμα Υδάτων για να παρακολουθεί αγωγό νερού που λόγω της μετακίνησης του εδάφους συνεχώς σπάει, και συνέχισαν την πορεία τους κάτω από τις αυλές των σπιτιών ανοίγοντας περισσότερο τις ρωγμές που έχουν σχηματιστεί στις πλάκες των εξωτερικών χώρων.

Παιδιά και συνταξιούχοι κάτοικοι της περιοχής επιδίδονται σε άλματα για να αποφύγουν την πτώση μέσα στις πανταχού παρούσες τρύπες στο έδαφος.

Μέσα σε τρία χρόνια, από το 2012 οπότε πρωτοεμφανίστηκαν τα προβλήματα, η ζωή των κατοίκων έχει μετατραπεί σε εφιάλτη. Κατοικίες 10, 20, 30 χρόνων, στις οποίες οι συνταξιούχοι ιδιοκτήτες επένδυσαν τις οικονομίες τους και για τις οποίες οι νεαροί ιδιοκτήτες πληρώνουν ακόμη δάνεια, καταστρέφονται μέρα με την ημέρα.

Και μαζί με τις κατοικίες, μαραίνονται οι ζωές των ανθρώπων που ζουν καθημερινά μέσα στην αγωνία και τον φόβο. Η πρώτη βροχή προμηνύει μια εφιαλτική περίοδο για τους κατοίκους του Πισσουρίου, που αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι κι αβοήθητοι.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, μέσα στα πλαίσια τoυ ενδιαφέροντός του για την ευημερία των ανθρώπων μαζί με των ζώων μέσα στο ίδιο περιβάλλον, έχει από τον Ιούλιο οργανώσει τους επηρεαζόμενους κατοίκους του Πισσουρίου σε μία Ομάδα Πρωτοβουλίας, με σκοπό κατ’ αρχάς να καταστήσουν γνωστό το σοβαρό θέμα της πιθανής κατάρρευσης των κατοικιών τους και κατά δεύτερον να πιέσουν την πολιτεία (νομοθετική, εκτελεστική και τοπικές αρχές) όπως αναλάβουν δράση και ευθύνες. Έκτοτε έγιναν πάρα πολλά, όμως παρόλες τις προσπάθειες όλων μας, δυστυχώς φτάσαμε στο σενάριο που όλοι απευχόμασταν. 

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου κάνει ακόμα μία φορά έκκληση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, την Επαρχιακή Διοίκηση και την Τοπική Αρχή όπως δράσουν άμεσα. Οι συσκέψεις μέχρι τώρα δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ζητούμε άμεση εξέταση και αντιμετώπιση του προβλήματος από όλους, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον δεν υπάρξει η οποιαδήποτε αντίδραση, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο θα  καταθέσει την ανησυχία των επηρεαζόμενων κατοίκων, τον καθημερινό και 24ωρο εφιάλτη  αλλά και το ρεζίλεμα της χώρας μας. Η υπόθεση δεν επηρεάζει μόνο το χωριό Πισσούρι, έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή σε όλη την Ευρώπη με άγνωστες συνέπειες για την φήμη της χώρας. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top