ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίπρις: «Το κατά κεφαλήν χρέος ανέρχεται στις 18.000 ΤΛ (6.000 ευρώ) »

Κίπρις: «Το κατά κεφαλήν χρέος ανέρχεται στις 18.000 ΤΛ (6.000 ευρώ) »

Η προειδοποιητική απεργία των γιατρών την Δευτέρα (26/10) είναι το κοινό θέμα στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου, ενώ γίνεται και αναφορά και για το κατά κεφαλήν χρέος των Τουρκοκυπρίων.

Αναφορά γίνεται, επίσης, στα παιδιά με καρκίνο και τις συνθήκες περίθαλψής τους, στις δηλώσεις Ταλάτ προς απάντηση των σχολίων για τον ανασχηματισμό των “υπουργών” του ΡΤΚ στην “κυβέρνηση”, στη ληστεία Ελληνοκύπριου από Ελληνοκύπριους, τα δικοινοτικά βραβεία Στέλιου Χατζηιωάννου, το ύψος των ατομικών δανείων και του εταιρικού φόρου στα κατεχόμενα κ.ά.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “Το κατά κεφαλήν χρέος ανέρχεται στις 18.000 ΤΛ (6.000 ευρώ)” αναφέρεται σε στοιχεία του κέντρου διαχείρισης κινδύνου της “κεντρικής τράπεζας”, σύμφωνα με τα οποία τα ιδιωτικά δάνεια αυξάνονται κάθε μέρα, όπως και ο τόκος τους. Το κατά κεφαλή χρέος το 2010 ήταν 6.759 ΤΛ (2.253 ευρώ)και φέτος 17.818 ΤΛ (5.940 ευρώ). Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η συντεχνία των “δημοσίων” υπαλλήλων KTAMS που πραγματοποίησε χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου ανακοίνωσε ότι από αυτή την εβδομάδα αρχίζει απεργίες στους χώρους εργασίας. Αλλού γράφει ότι ο Ε/κ επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου που έχει κάνει δωρεά μέχρι σήμερα 2 εκ ευρώ για δικοινοτικές συνεργασίες προτιμά να δίδει χρήματα παρά να κερδίζει από την Κύπρο και δήλωσε στην εφημερίδα ότι μοναδικός του στόχος είναι να βοηθήσει την Κύπρο.


Η “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Απεργία στην υγεία” γράφει ότι λόγω της απεργίας των γιατρών σήμερα μεταξύ 09.00-12.00 θα λειτουργούν μόνο οι μονάδες πρώτων βοηθειών στα “κρατικά” νοσοκομεία. Αλλού αναφέρει ότι σε απεργία κατέρχονται σήμερα και οι δάσκαλοι στο δημοτικό σχολείο Κιόνελι μεταξύ των ωρών 08.00 – 11.00 λόγω ελλείψεων σε αναπληρωτή διευθυντή, δασκάλων, δάσκαλου ειδικής εκπαίδευσης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Κοράι Μπασντογρουλτματζί συνελήφθη στις Βάσεις Δεκέλειας μετά από καβγά γιατί κατά τη διέλευσή του από το οδόφραγμα εντοπίστηκε στο αυτοκίνητό του ποσότητα σαλιγκαριών.

Η Χαλκίν Σεσί “Φωνή του λαού) με τίτλο “Ακούστε αυτή τη φωνή” αναφέρεται στις οικογένειες παιδιών με καρκίνο που ζητούν να μετακινηθούν από το παιδοογκολικό τμήμα του “κρατικού” νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο είναι ένας διάδρομος, όπως οι ίδιοι οι συγγενείς περιγράφουν και δείχνει η φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο. Είκοσι τρία παιδιά βρίσκονται σε θεραπεία στο εν λόγω νοσοκομείο και η μη μετακίνησή τους σε νέα κτίρια έχει λυπήσει, όπως αναφέρεται, τόσο τα παιδιά και τους συγγενείς τους, όσο και τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό. Στο άλλο θέμα του πρωτοσέλιδου η εφημερίδα γράφει ότι λόγω της απεργίας των γιατρών σήμερα θα σταματήσει η εξυπηρέτηση των ασθενών σε όλα τα τμήματα πλην των πρώτων βοηθειών.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Θα με κρεμούσαν οι οπαδοί του ΡΤΚ” δημοσιεύει συνέντευξη στην εφημερίδα του προέδρου του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος – μεταξύ άλλων – απαντώντας στα σχόλια ότι προέβη σε ανασχηματισμό κατόπιν εντολής από την Άγκυρα, απάντησε ότι εάν έπαιρνε τέτοια εντολή, οι οπαδοί του κόμματός του θα τον κρεμούσαν στην πλατεία Σεραγιού και αυτά τα λένε όσοι δεν ξέρουν το παρελθόν του ΡΤΚ και τους οπαδούς του. Αλλού γράφει ότι και πάλι Ε/κ έκλεψαν Ε/κ και αναφέρεται στην ένοπλη ληστεία ενός Ε/κ, του Γεώργιου Τσουρή, την πορεία του αυτοκινήτου του οποίου ανέκοψε άλλο όχημα με πινακίδες της Δημοκρατίας και τρία άτομα τον ξυλοκόπησαν και υπό την απειλή όπλου του πήραν ποσό 4.000 ευρώ και 2.000 ΤΛ που είχε στο αυτοκίνητό του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τους 23 έφτασαν φέτος οι νεκροί από τα οδικά δυστυχήματα στα κατεχόμενα.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Διαφορετικός ο φόρος από την Ευρώπη” γράφει ότι στην Κύπρο υπάρχουν οι πιο χαμηλοί εταιρικοί φόροι στην ΕΕ, καθώς στη “νότια” Κύπρο είναι 12,5%, στη “βόρεια” 10% ενώ αντίστοιχα στην Μάλτα φτάνει το 35%, που είναι ο πιο ψηλός, στη Γαλλία 33,3% και στο Βέλγιο 33%. Αλλού αναφέρεται επίσης στην απεργία των γιατρών σήμερα και φιλοξενεί δηλώσεις των συντεχνιών των γιατρών για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε ότι πρόκειται για την καλύτερη ευκαιρία για λύση εδώ και χρόνια.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top