ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΣΥ: Μειώνουμε την ανεργία και φέρνουμε ανάπτυξη στον τόπο

ΔΗΣΥ: Μειώνουμε την ανεργία και φέρνουμε ανάπτυξη στον τόπο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΗΣΥ με αφορμή την μείωση της ανεργίας όπως καταγράφηκε στην τελευταία μέτρηση.

Δείτε την ανακοίνωση

«Η κυπριακή οικονομία καταγράφει το πρώτο εξάμηνο φέτος ανάπτυξη. Για πρώτη φορά από το 2011 όταν βρεθήκαμε βαθειά μέσα στην κρίση. Επιτέλους αυξάνεται η οικονομική δραστηριότητα και αυτό είναι προϋπόθεση για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι ήδη υπάρχει αισθητή μείωση του ποσοστού ανεργίας. Η μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρσι φέρνει την καταγεγραμμένη ανεργία κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 15%, σε 14,7%, και αυτή είναι τάση που θα συνεχιστεί.

Θέλουμε όμως να πάμε ακόμα πιο γρήγορα για να γίνει αμεσότερα αισθητό στην κοινωνία το γεγονός ότι θα περάσουμε ξανά σε μιαν ευημερούσα οικονομία με ευκαιρίες απασχόλησης. Στόχος είναι να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας με ταχύτερο ρυθμό. Για το σκοπό αυτό, που προϋποθέτει επενδύσεις, η καλύτερη αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους βοηθά. Αλλά απαραίτητο θα είναι να συνεχίσουμε και τις αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις.

Στο μέτωπο της απασχόλησης σημεώνουμε μάλιστα και χαιρετίζουμε, με την ευκαιρία της προχτεσινής διάσκεψης Τύπου, τη δραστηριότητα της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά και την υπουργό Εργασίας. Προβλέψεις της ΑΝΑΔ για το ρυθμό δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης στα επόμενα χρόνια δίνουν το μέτρο της προσπάθειας που πρέπει να συνεχίσει να κάνει η Κυβέρνηση. Είμαστε πάντως στο σωστό δρόμο. Αυτό δείχνει η αποκλιμάκωση και η τάση μείωσης της ανεργίας.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top