ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυπριακό και περιουσιακό το κύριο θέμα στον Κυπριακό τύπο (27/10)

Κυπριακό και περιουσιακό το κύριο θέμα στον Κυπριακό τύπο (27/10)

Άλλη μια πτυχή, οι έντονες βροχοπτώσεις και τα προβλήματα που προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες, είναι τα κυριότερα θέματα των πρωτοσέλιδων των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτη (27/10)

Η “Αλήθεια”, στο κύριο της θέμα με τίτλο “Οι ηγέτες θα λύσουν το περιουσιακό”, γράφει πως στις επόμενες συναντήσεις οι δύο ηγέτες θα κληθούν να χειριστούν και να λύσουν το θέμα του περιουσιακού και τον καθορισμό των κριτηρίων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι σήμερα αναμένεται η έξοδος της Κύπρου στις αγορές καθώς αναμένεται να δανειστεί από την πρωτογενή αγορά μέσω της πώλησης ευρωπαϊκού μεσοπρόθεσμου ομολόγου ΕΜΤΝ διάρκειας 10 ετών. Αλλού, γράφει για τις χθεσινές αναφορές της Υπουργού Εργασίας στη Βουλή ότι οι κοινωνικές δαπάνες είναι αυξημένες στον προϋπολογισμό του 2016.

Η “Σημερινή”, υπό τον τίτλο “Ντόπρες κουβέντες για εγγυήσεις-κατοχικό στρατό”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε χθες το Κυπριακό, μετά από συνάντηση με τον Ιωάννη Κασουλίδη, θέμα κατοχής και παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Αλλού γράφει πως ο Υπουργός Ενέργειας δηλώνει πως αξιολογείται πιθανός 3ος γύρος αδειοδοτήσεων. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις σφοδρές βροχοπτώσεις που επικράτησαν στην Κύπρο και για τις δύο διασώσεις ατόμων που κινδύνευσαν από αυτές.

Ο “Φιλελεύθερος”, κάτω από τον τίτλο “Στα σκαριά νέες τριμερείς”, γράφει στο κύριο του θέμα πως Ελλάδα και Κύπρος εργάζονται πυρετωδώς για την ενίσχυση των συνεργασιών τους και πως το Δεκέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής με Αίγυπτο στην Αθήνα και αργότερα με Ισραήλ στη Λευκωσία. Αλλού, γράφει ότι ανοίγει στην Κύπρο δικό του τμήμα ο διεθνής ασφαλιστικός κολοσσός Arch Capital, ο οποίος στις ΗΠΑ ασχολείται και με τη διαχείριση υποθηκών. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας πρόλαβε στο παρά πέντε ενδεχόμενο σοβαρό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων από την αγορά.

Η “Χαραυγή” στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Με ροζ γυαλιά βλέπει και η Υπ. Εργασίας”, γράφει ότι η κ. Αιμιλιανίδου δέχθηκε χθες σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση όταν παρουσίασε στη Βουλή την κατάσταση της κυπριακής κοινωνίας μέσα από ροζ γυαλιά. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένη επιχείριση δέκα τόνοι αδασμολόγητου καπνού, οι δασμοί του οποίου υπολογίζονται στα 2 εκ ευρώ. Αλλού, γράφει πως 8 στους δέκα παρέμειναν άνεργοι από το πρώτο στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Η Πυροσβεστική επί ποδός όσο έβρεχε”, γράφει πως πυροσβέστες που ήταν εκτός καθήκοντος κλήθηκαν να εργαστούν καθώς όλο και περισσότερες περιοχές αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω των βροχοπτώσεων που έπληξαν την Κύπρο. Αλλού, γράφει ότι δέκα τόνοι αδασμολόγητο καπνό κατασχέθηκαν στη Λάρνακα και συνελήφθησαν για την υπόθεση έξι άτομα. Σε άλλο της θέμα προβάλλει τη συνέντευξη που έδωσε στο ΚΥΠΕ ο 97χρονος Τ/κ Ιμπραχίμ Σαλίχ Μπεκίρ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπες πως ο Γλαύκος Κληρίδης του έσωσε τη ζωή από τους Γερμανούς στο Δεύτερο ΠΠ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top