ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eμπιστοσύνη στην Κύπρο δείχνει διεθνής ασφαλιστικός κολοσσός

Eμπιστοσύνη στην Κύπρο δείχνει διεθνής ασφαλιστικός κολοσσός

Δικό του τμήμα στην Κύπρο ανοίγει πριν το τέλος του χρόνου ο ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός κολοσσός Arch Capital, γεγονός που αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό δείγμα εμπιστοσύνης στο νησί.

Το νέο Τμήμα της Arch Capital, με έδρα τη Λευκωσία, προβλέπεται να ξεκινήσει την επιχειρησιακή του λειτουργία τις πρώτες εργάσιμες μέρες μετά το νέο έτος, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσει διαδικασίες προσέλκυσης υποψηφίων για ιδιαίτερα εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Θα αναζητηθούν για αρχική στελέχωση, διεθνώς αναγνωρισμένοι (πιστοποιημένοι) αναλογιστές και εκτιμητές, αναλυτές κινδύνων, όπως και σειρά οικονομικών ειδικοτήτων σχετικών με τη δραστηριότητα του ομίλου.


Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο συμπατριώτης μας Ντίνος Ιορδάνου, ο οποίος είναι εκ των ιδρυτών και επικεφαλής του κολοσσού με κεφαλαιοποίηση που κυμαίνεται στα $9 δισ., το γεγονός ότι πρόκειται για την ιδιαίτερη του πατρίδα, τον οδηγεί σε αυξημένες απαιτήσεις για να πετύχει και να αναπτυχθεί η δραστηριότητα της Arch Capital στην Κύπρο. Γι' αυτό και στόχος είναι όπως η στελέχωση γίνει με το καλύτερο δυνατόν διαθέσιμο προσωπικό που υπάρχει στην Κύπρο.

Για τα νομοτυπικά αλλά και την οργάνωση του Κυπριακού Τμήματος του ασφαλιστικού και αντασφαλιστικού συγκροτήματος με έδρα της Βερμούδες, βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο τόσο ο Ντίνος Ιορδάνου όσο και υψηλόβαθμα στελέχη της Arch Capital, που έχουν την ευθύνη για αναπτυξιακά και διοικητικά θέματα.

Μεταξύ άλλων, πέραν του προσωπικού ενδιαφέροντος, ο Ντίνος Ιορδάνου ενημερώθηκε λεπτομερώς και για τις νέες ευρωπαϊκές απαιτήσεις φερεγγυότητας (Solvency II), για τις εταιρείες του κλάδου, που απαιτούν πιο υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, μεγαλύτερη διασπορά επενδύσεων και κινδύνου και διαφάνεια στις διαδικασίες λειτουργίας και επενδύσεων. 


Σε πρώτο στάδιο το Τμήμα της Arch Capital στην Κύπρο, θα ασχολείται με τη διεκπεραίωση των εξιδεικευμένων εργασιών του κολοσσού σε Ζυρίχη, Λονδίνο, Βερμούδες και ΗΠΑ, με στόχο την εξέλιξή του.


Όπως γράφει η εφημερίδα, υπάρχουν πέραν των 50 πιστοποιημένων ειδικών αναλογιστών και εκτιμητών κινδύνων στην Κύπρο, ενώ πέραν των 100 άλλων στελεχών βρίσκονται σε διαδικασία εξασφάλισης της προβλεπόμενης διεθνούς αναγνώρισης. Γεγονός που εξασφαλίζει αφενός το ικανοποιητικό φάσμα επιλογών για την Arch Capital, ενώ ανοίγει ευκαιρίες εργοδότησης για ειδικευμένα στελέχη.


Η Arch Capital Group Ltd, αναπτύσσει ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, ενώ σε ΗΠΑ και Καναδά επεκτείνεται και στη διαχείριση υποθηκών. Αναπτύσσει ιδιαίτερη δραστηριότητα στους τομείς της ενέργειας και των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών.

Πηγή: εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top