ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλίας Φωτόπουλος: Κύπρος και Ελλάδα εργάζονται για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό

Ηλίας Φωτόπουλος: Κύπρος και Ελλάδα εργάζονται για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό

Η Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται με αποφασιστικότητα, σε συντονισμό με την ελληνική πολιτεία, για την επίτευξη λύσης, δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής, τόνισε στον πανηγυρικό του λόγο με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος.

“Λύσης σταθερής και με διάρκεια που θα βασίζεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ώστε να καταστεί η Κύπρος ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρας, χωρίς το ατελέσφορο σύστημα των εγγυήσεων και την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής”, επισήμανε ο κ. Φωτόπουλος, στην ομιλία του μετά το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Ο Πρεσβευτής της Ελλάδας είπε ότι η σημερινή επέτειος του 40, για άλλη μια φορά εορτάζεται κάτω από το βάρος της διαιρεμένης Κύπρου και πρόσθεσε ότι “η Κυπριακή Δημοκρατία ένα σύγχρονο και ανεξάρτητο κράτος χώρα μέλος της ΕΕ, δικαιούται ισότιμη μεταχείριση και αντιμετώπιση όπως και οι λοιπές χώρες μέλη της ΕΕ”.

Ο κ. Φωτόπουλος είπε ακόμη ότι μέσα στο σημερινό σύγχρονο ασταθές περιβάλλον, οι δύο χώρες, Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πόλο σταθερότητας σ΄ αυτή την ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου και “καλούνται από κοινού να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του παρελθόντος, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του παρόντος και να δώσουν πειστικές και βιώσιμες λύσεις για το μέλλον”.

Αναφέροντας ότι ο στόχος θα επιτευχθεί, ο κ. Φωτόπουλος προέτρεψε όλους “να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη, συντεταγμένα, με ορθολογική σκέψη και με γνώμονα τις αξίες και τις αρχές μας και να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top