ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Η ημέρα του “όχι” στον φασισμό, τον ναζισμό και τον πόλεμο

ΠτΔ: Η ημέρα του “όχι” στον φασισμό, τον ναζισμό και τον πόλεμο

Οι δηλώσεις του Προέδρου για την 28 Οκτωβρίου.

Τιμούμε μια μέρα που αποτελεί για την Ελλάδα μνημείο δόξας, ελληνικής αντίστασης και αντίδρασης που ως αποτέλεσμα του ηρωισμού κάποια στιγμή θεμελιώθηκαν αρχές και αξίες και δημιουργήθηκε, γεννήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε μαζί με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας και την πολιτική και στρατιωτική εκκλησία στο οίκημα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Λευκωσία.

Τιμούμε, πρόσθεσε, σήμερα την ημέρα του ‘όχι’ στον φασισμό, ‘όχι’ στον ναζισμό, ‘όχι’ στον πόλεμο. “Πάνω σε αυτές τις αρχές και αξίες της ειρήνης, της ευημερίας, πρέπει να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για ένα ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον”.

Κληθείς να σχολιάσει τα “αντιομοσπονδιακά συνθήματα που ακούστηκαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας” δεν απάντησε και αποχώρησε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top