ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

N.Παπαδόπουλος: Θετική εξέλιξη η έξοδος στις αγορές, αλλά να μην ωραιοποιούμε τα προβλήματα της οικονομίας

N.Παπαδόπουλος: Θετική εξέλιξη η έξοδος στις αγορές, αλλά να μην ωραιοποιούμε τα προβλήματα της οικονομίας

Μια πάρα πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη, χαρακτήρισε την έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφέροντας, ωστόσο, πως “αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει από την άλλη πλευρά να ωραιοποιούμε τα πραγματικά δομικά προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία”.

“Η έξοδος στις αγορές με την έκδοση του 10ετους ομολόγου είναι σίγουρα μια πάρα πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη η οποία σηματοδοτεί την έξοδο μας από το μνημόνιο και την απαλλαγή μας από την Τρόικα”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος κλήθηκε, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, να σχολιάσει το αποτέλεσμα της πώλησης ευρωομολόγου από την Κυπριακή Δημοκρατία στις διεθνείς αγορές μέσω του οποίου αντλήθηκε ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

“Θα πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική του εξορθολογισμού και της σωστής δημόσιας οικονομικής διαχείρισης γιατί δεν πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στις πολιτικές που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας”, πρόσθεσε.

Αυτό δεν σημαίνει, συνέχισε, πως θα πρέπει από την άλλη πλευρά να ωραιοποιούμε τα πραγματικά δομικά προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως “αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε ένας στους τρεις συμπολίτες μας να ζει κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας” και πρόσθεσε ότι “η Κύπρος είναι μια χώρα με τεράστια ανισότητα, έχουμε το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, μετά την Εσθονία και τη Λιθουανία, στην ΕΕ”.

Ανέφερε επίσης ότι “τα επίπεδα ανεργίας παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά για τα κυπριακά δεδομένα και ένας στους έξι συμπολίτες μας αυτή τη στιγμή ζει στην ανεργία και ένας στους δύο νέους μας”.

Αναφέροντας ότι δεν συμφωνεί με αυτούς που ισχυρίζονται πως είμαστε πρωταθλητές ή και φαινόμενο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα αν θέλο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top