ΑΚΕΛ για ισοβίτη: «Γελοιοποιείται διεθνώς το κράτος και το σωφρονιστικό σύστημα αλλά το αυτί του Υπουργού δεν ιδρώνει»

ΑΚΕΛ για ισοβίτη: «Γελοιοποιείται διεθνώς το κράτος και το σωφρονιστικό σύστημα αλλά το αυτί του Υπουργού δεν ιδρώνει»

Συνεχίζει το ΑΚΕΛ την πίεση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριο Χαρτσιώτη για το πρόσφατο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας με ισοβίτη να κάνει podcast από το κελί των Φυλακών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Επαναστατικές αλλαγές στις Φυλακές, σε όλα τα επίπεδα» εξήγγελλε πριν μερικές εβδομάδες το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Αντ’ αυτών όμως, βλέπουμε νέα ρεζιλέματα και κωμικοτραγικές καταστάσεις σε βάρος της ασφάλειας του τόπου, με πρόσφατο κρούσμα το podcast του ισοβίτη από το κελί των Φυλακών που γελοιοποίησε διεθνώς το κράτος και το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Το ότι η κοινωνία δεν εκπλήσσεται πλέον με τίποτα από όσα συμβαίνουν στις Φυλακές και στην Αστυνομία έχει προφανή εξήγηση. Το ότι όμως ο αρμόδιος Υπουργός δεν συγκινείται και δεν ιδρώνει το αυτί του, μία εξήγηση έχει και αυτή είναι η ανευθυνότητα.

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι η κατάσταση με το σωφρονιστικό σύστημα, με την επιχειρησιακή ικανότητα της Αστυνομίας και τη διαφθορά μελών του σώματος υπονομεύει μέρα με τη μέρα περισσότερο την ασφάλεια των πολιτών. Η κυβέρνηση πρέπει να συναισθανθεί την κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE