ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνεί το ΑΚΕΛ με αύξηση του εκλογικού μέτρου αλλά κάτω από 5%

Συμφωνεί το ΑΚΕΛ με αύξηση του εκλογικού μέτρου αλλά κάτω από 5%

Αύξηση εκλογικού μέτρου κάτω του 5% και τροποποίηση κανονισμού Βουλής αποφάσισε η ΚΕ του ΑΚΕΛ

To ΑΚΕΛ συμφωνεί με αύξηση του εκλογικού μέτρου εισδοχής στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα συζητήσει με τα άλλα κόμματα αύξηση χαμηλότερη του 5% που διαλαμβάνει η πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ. Ταυτόχρονα θα υποβάλει πρόταση για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής. Η σχετική απόφαση λήφθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνήλθε το πρωί του Σαββάτου.

Την απόφαση ανακοίνωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η Κεντρική Επιτροπή υπό το φως της συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το όριο εισδοχής στη Βουλή των Αντιπροσώπων, συζήτησε την πρόταση που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ η οποία προνοεί αύξησή του ορίου στο 5% καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της Βουλής και εν γένει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Πρόσθεσε ότι η ΚΕ του ΑΚΕΛ θεωρεί ότι θα πρέπει να επέλθουν αλλαγές έτσι ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία της Βουλής για αυτό το ΑΚΕΛ ετοίμασε και θα καταθέσει ενώπιον των κομμάτων συνολική πρόταση για βελτίωση του Κανονισμού που ρυθμίζει τη λειτουργία και τις εργασίες της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά το εκλογικό μέτρο είπε ότι στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της πολιτικής ζωής και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν, η ΚΕ θεωρεί αναγκαία την αύξηση του εκλογικού ορίου, όμως, κρίνει ότι η πρόταση του ΔΗΣΥ για αύξηση του ορίου στο 5% είναι υπερβολική.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου το Πολιτικό Γραφείο θα προβεί σε διαβουλεύσεις για τον καθορισμό ορίου, μικρότερου του 5%, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις.

Ερωτηθείς εάν έχουν καθοριστεί οι ενέργειες και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, είπε ότι αυτά θα καθοριστούν από το Πολιτικό Γραφείο στο πλαίσιο της εντολής που έλαβε από την Κεντρική Επιτροπή.

Θα χρειαστεί να υπάρξουν, συναντήσεις, διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις με τα κόμματα, είπε.

“Περαιτέρω ανέφερε ότι ενώπιον της Βουλής κατατέθηκαν και συζητούνται, που αφορούν ζητήματα του εκλογικού νόμου, τα κόμματα τα ίδια και τη χρηματοδότηση τους”, κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top