Takata: Όσα αλλάζουν από σήμερα στις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων - Αυτή είναι η διαδικασία - Βίντεο

Takata: Όσα αλλάζουν από σήμερα στις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων - Αυτή είναι η διαδικασία - Βίντεο

Από σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2025 αλλάζουν τα δεδομένα στην αγοραπωλησία οχημάτων με διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών.

Σύμφωνα με το διάταγμα, εγγραφές ή μεταβιβάσεις οχημάτων, θα γίνονται μόνο με την παρουσίαση βεβαίωσης ότι τα οχήματα δεν είναι υπό ανάκληση.

Μιλώντας στην επομπή Alpha Καλημέρα, ο κ.Ευάγγελος Παντελή, Ανώτερος  Λειτουργός Οδικών Μεταφορών, εξήγησε τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει ένας πολίτης από σήμερα αν πρόκειται να αγοράσει ή πουλήσει ένα όχημα που ανήκει στις κατηγορίες Μ, Ν και Ο. 

Ολα τα οχήματα κατά την εγγραφή ή μεταβίβαση θα πρέπει να παρουσιάζουν βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν εκκρεμείς ανακλήσεις.

Ξεκαθάρισε ότι σε ότι αφορά τα καινούρια οχήματα η σχετική βεβαίωση θα δίνεται από τον αντιπρόσωπο ή διανομέα του κατασκευαστή.

Από την άλλη ο κ.Παντελή εξήγησε την διαδικασία για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα, αναφέροντας ότι ο εισαγωγέας του οχήματος, (ιδιώτης ή όχι), να βεβαιώνει κατά την εγγραφή ότι το όχημα δεν είναι υπό ανάκληση, σημειώνοντας ότι κατά τη μεταβίβαση, ο ίδιος ο αγοραστής θα έχει την ευθύνη της συγκεκριμένης δήλωσης.

Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν οι 19 πιο συχνές ερωτήσεις πολιτών για το θέμα των ελαττωματικών ή ακατάλληλων εξαρτημάτων Takata, με τις ανάλογες απαντήσεις .

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE