ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραυματισμός 15χρονης, υπέστη νευρικό κλονισμό γυναίκα – Επιχείρηση Αστυνομίας στο Προεδρικό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τραυματισμός 15χρονης, υπέστη νευρικό κλονισμό γυναίκα – Επιχείρηση Αστυνομίας στο Προεδρικό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης φερόταν να λέει «ότι αν δεν μετακινηθούν τα λεωφορεία από το Προεδρικό θα επιδείξει την δύναμη του κράτους» εννοούσε ότι θα τραυματίζονταν 16χρονα κορίτσια;

Εύλογο το ερώτημα μετά τα όσα έγιναν στον χώρο του προεδρικού, όπου λίγο μετά τις 16:00 ήταν σε πλήρη εξέλιξη προσπάθεια της Αστυνομίας για απομάκρυνση των λεωφορείων που βρίσκονταν στον χώρο.

Δυστυχώς, όμως, ο χειρισμός του όλου θέματος ξέφυγε από τον έλεγχο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 16χρονο κορίτσι όπως καταμαρτυρεί και το φωτογραφικό στιγμιότυπο της ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Έλενα Τσιακούπη

Μάλιστα, από την ένταση, γυναίκα (συγγενής του εκ των μετόχων του ΟΣΕΛ, Τάσου Μιχαηλίδη) υπέστη νευρικό κλονισμό, ενώ η κατάσταση μετά τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην προσπάθεια της Αστυνομίας να απομακρύνει τους διαδηλωτές καθίστατο ακόμη πιο δυσχερής, αφού το ασθενοφόρο που κλήθηκε καθυστερούσε να φτάσει στον χώρο.

Η Αστυνομία μαζεύτηκε στον χώρο λίγο πριν από τις 16:00 με στόχο να απομακρύνει τα λεωφορεία από τον χώρο έξω από το προεδρικό μέγαρο. Στο σημείο είχαν καταφθάσει και γερανοί. Ωστόσο διαδηλωτές και συγγενείς τους παρέμεναν στον χώρο, ενώ κάποιοι μπήκαν κάτω από τα λεωφορεία με στόχο να παρεμποδίσουν το έργο της Αστυνομίας. Όπως ήταν φυσικό, η προσπάθεια των ανδρών της αστυνομικής δύναμης να απομακρύνουν τον κόσμο, προκάλεσε ένταση με στόχο να σημειωθούν και τα περιστατικά που καταγράψαμε πιο πάνω.

Τα μέλη της αστυνομικής δύναμης έδειξαν ανθρωπιά και προσπάθησαν να βοηθήσουν. Αυτοί που τους έδωσαν εντολή να πάνε εκεί έπρεπε να διαβλέψουν τις συνέπειες…

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο πριν από τις 18:00 και αφού πρώτα δόθηκε εξ άνωθεν εντολή να αποχωρήσει η Αστυνομία και οι γερανοί που είχαν κληθεί για να μεταφέρουν 

Όπως σημειωνόταν και σε ρεπορτάζ μας την Κυριακή (01/11) 25 οδηγοί λεωφορείων στάθμευσαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, όπου δήλωναν ότι θα παρέμεναν εκεί μέχρι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Κατάγγελλαν ατασθαλίες στον ΟΣΕΛ και προκλητική ανοχή του κράτους, προβαίνοντας σ΄ αυτή την κίνηση το Σάββατο (31/10), λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ο Τάσος Μιχαηλίδης, αποφάσισε να ακινητοποιήσει τον στόλο του και να  τερματίσει την παροχή υπηρεσιών από τον Σταθμό Αρεδιού, διαμαρτυρόμενος, μεταξύ άλλων, για τη μη καταβολή των ενοικίων που του οφείλει ο ΟΣΕΛ, στον οποίο είναι μέτοχος από την ημέρα ίδρυσής του. Μέσω επιστολής που επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μιχαηλίδης αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια και καλεί τον Νίκο Αναστασιάδη να τηρήσει τη δέσμευσή του για «μηδενική ανοχή σε θέματα διαφθοράς και διαπλοκής».

Κατόπιν αστυνομικής εφόδου την Κυριακή το πρωί στον Σταθμό Αρεδιού, ο κ. Μιχαηλίδης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξης, Ιωνά Νικολάου.

Κατά τη συνομιλία τους, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει ο μέτοχος του ΟΣΕΛ, ο υπουργός «απείλησε ότι αν δεν μετακινηθούν τα λεωφορεία θα μου δείξει την δύναμη του κράτους».

Ο κ. Μιχαηλίδης σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «η δύναμη του κράτους είναι ανύπαρκτη απέναντι στους κλέφτες και επιδεικνύεται μόνο απέναντι στους νομοταγείς πολίτες που μάχονται για το δίκαιο και την αξιοπρέπειά τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top