Σοκάρουν τα στοιχεία από τις πυρκαγιές - Ποια η πιο συχνή αιτία - Μεγάλο το κόστος και για το Κράτος - Πίνακες

Σοκάρουν τα στοιχεία από τις πυρκαγιές - Ποια η πιο συχνή αιτία - Μεγάλο το κόστος και για το Κράτος - Πίνακες

Σε 12,770 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το 2024 σε όλη την Κύπρο.

Οι 6,717 αφορούσαν πυρκαγιές. Οι περισσότερες μάλιστα (2,319) ήταν στην Επαρχία Λευκωσίας. Μάλιστα, συγκριτικά με το 2023, υπήρξε αύξηση των κλήσεων κατά 1.02%. Οι 3,280 ήταν στην ύπαιθρο (οι 20 σε σκυβαλότοπους) και οι 3,437 σε αστικές περιοχές.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η πιο συχνή αιτία (54.4% - 3,654 κλήσεις) είναι κακόβουλη ενέργεια - άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια ενώ δεύτερη πιο συχνή είναι επίσης κακόβουλη πράξη - καύση σκυβάλων (11.87%).

Το σύνολο του κόστους για το Κράτος από τις πυρκαγιές αγγίζει τα 29,580,390 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά πίνακες

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE