ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα βρει τους υπαίτιους για την οικονομική κατάρρευση της Κύπρου η Αστυνομία! «Εργαζόμαστε άοκνα και μεθοδικά…» δηλώνει ο Αρχηγός

Θα βρει τους υπαίτιους για την οικονομική κατάρρευση της Κύπρου η Αστυνομία! «Εργαζόμαστε άοκνα και μεθοδικά…» δηλώνει ο Αρχηγός

Οι ανακρίσεις, τόσο για την Uniastrum, όσο και για όλες τις άλλες υποθέσεις που διερευνώνται από την αρμόδια ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας για τα θέματα της οικονομίας, όντως διεξάγονται από την Αστυνομία, υπό τη συνεχή εποπτεία, καθοδήγηση και συμφώνως των οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος και δίδει οδηγίες ως προς τους τομείς και τις πτυχές που πρέπει να διερευνηθούν σε κάθε περίπτωση αναφέρει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας εξέδωσε γραπτή δήλωση αναφορικά με τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, με αφορμή τη συζήτηση που έλαβε χώρα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, για τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στην εξαγορά της Ρωσικής Τράπεζας Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου.

Στη γραπτή του δήλωση ο Αρχηγός της Αστυνομίας σημειώνει, όσον αφορά την τοποθέτηση ότι η Αστυνομία θα μπορούσε να δώσει κάποιες γενικής φύσεως εξηγήσεις για το ανακριτικό έργο σχετικά με την υπόθεση της Uniastrum, “ότι με βάση τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, η διερεύνηση της υπόθεσης επικεντρώνεται στην πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με την εξαγορά της εν λόγω Τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου το 2008”.

Αναφέρει ότι “μέσα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται, αναμένονται μεταξύ άλλων, απαντήσεις από Τράπεζες και άλλες αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού ενώ παράλληλα, για την Τράπεζα Κύπρου, διερευνάται το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, σε σχέση με τη διατήρηση της λογισμικής υπεραξίας της Uniastrum στις οικονομικές της καταστάσεις του 2012”.

Όσον αφορά σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί καθυστερήσεως στη διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν την κατάρρευση της οικονομίας, υπογραμμίζεται από τον Αρχηγό Αστυνομίας, ότι “η ανακριτική ομάδα που έχει οριστεί για τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων, εργάζεται άοκνα, μεθοδικά, με ευσυνειδησία και πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία, για την ολοκλήρωση του ιδιαιτέρως δύσκολου και ταυτόχρονα πολύπλοκου ανακριτικού έργου, το οποίο αφορά ένα ευρύ φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top