Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη

Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου στη Γενεύη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της 17ης Μαρτίου στη Γενεύη – λίγες ώρες πριν από την έναρξη της άτυπης διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό.

Από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, στη Γενεύη μεταβαίνουν ο τέως Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, οι αρχηγοί του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της ΔΗΠΑ και ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Κυριάκος Τσιμίλλης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κυπριακή αποστολή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Δώρος Βενέζης, ο διαπραγματευτής Μενέλαος Μενελάου, ο Διοικητής της ΚΥΠ, Τάσος Τζιωνής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, και η νομική ομάδα που απαρτίζεται από τεχνοκράτες και μέλη της Νομικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες της διάσκεψης θα ξεκινήσουν στις 17 Μαρτίου στις 1900 (τοπική ώρα) με δείπνο που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ για να καλωσορίσει τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Την επόμενη ημέρα, στις 18 Μαρτίου, ο ΓΓ των ΗΕ θα έχει μεταξύ 09:00 και 10:45 διμερείς συναντήσεις με κάθε πλευρά και θα ακολουθήσει η συνεδρία της ολομέλειας στο Palais des Nations (Μέγαρο των Εθνών), την έδρα των ΗΕ στη Γενεύη, μεταξύ 11:30 και 14:30.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Μετωπική» επίθεση Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – Ώρα ευθύνης για Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ

«Μετωπική» επίθεση Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – Ώρα ευθύνης για Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ

Σαφή και προκλητική μετατόπιση της τουρκικής στρατηγικής στο Κυπριακό σηματοδότησε η ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE