Ο Stokely λανσάρει μια νέα ανταγωνιστική πλατφόρμα συνδρομών με την ονομασία Subs, η οποία θα φιλοξενεί τόσο περιεχόμενο κατάλληλο για το ευρύ κοινό όσο και περιεχόμενο ενηλίκων — όλα σε ένα μέρος.
Πώς διαφέρει η Subs από το OnlyFans; Η νέα πλατφόρμα δίνει έμφαση στο να βοηθήσει τους δημιουργούς να χτίσουν κοινό πιο εύκολα και να μετατρέπουν τους δωρεάν χρήστες σε συνδρομητές πιο ομαλά.
Ο Stokely ανέφερε ότι το εγχείρημα περιλαμβάνει λειτουργίες εμπνευσμένες από Instagram (Explore feed) και YouTube (Shows). Οι δυνατότητες αυτές θα είναι χωρίς διαφημίσεις και σχεδιασμένες να κατευθύνουν τους χρήστες σε επιλογές πληρωμής, όπως συνδρομές, προσωπικά μηνύματα και κλήσεις ένας-προς-έναν. Ένα από τα παράπονα για το OnlyFans είναι ότι οι δημιουργοί δυσκολεύονται να χτίσουν κοινό εντός της ίδιας της πλατφόρμας, και συχνά στηρίζονται σε εξωτερικά μέσα όπως το X και το Reddit.
Οι one-on-one κλήσεις, που υπάρχουν σε πλατφόρμες όπως το Cameo αλλά όχι στο OnlyFans, χαρακτηρίστηκαν από τον Stokely ως «μια νέα προσοδοφόρα πηγή εσόδων» με δυνατότητα για «υψηλές αμοιβές».
«Ποτέ δεν έφυγα πραγματικά από τον χώρο»
Ο Tim Stokely ίδρυσε το OnlyFans μαζί με τον αδερφό του, Thomas, και τον πατέρα του, Guy, το 2016. Πούλησαν την εταιρεία στον επιχειρηματία Leo Radvinsky δύο χρόνια αργότερα. Ο Stokely, πρώην CEO της OnlyFans, αποχώρησε από τη θέση του το 2021.
Η πλατφόρμα γνώρισε τεράστια άνθιση την περίοδο της πανδημίας και απέφερε στον Radvinsky πάνω από 1 δισ. δολάρια, ενώ ενέπνευσε ανταγωνιστές όπως οι Fansly και FanVue.
Μετά την αποχώρησή του, ο Stokely πήρε χρόνο για να ξεκουραστεί. «Ξαναβρέθηκα με φίλους, πήγα σε αγώνες με τον πατέρα μου, ταξίδεψα λίγο. Αλλά ποτέ δεν έφυγα πραγματικά από τον χώρο», δήλωσε. «Λαμβάνω μηνύματα από δημιουργούς κάθε μέρα — δεν πέρασε πολύς καιρός πριν ξαναμπώ στο παιχνίδι.»
Στο μεταξύ, ασχολήθηκε και με άλλα projects. Το 2024 εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο μιας startup αεροπορικής εταιρείας, ενώ τον Απρίλιο μια άλλη startup που συνίδρυσε, η Zoop, υπέβαλε πρόταση εξαγοράς του TikTok σε συνεργασία με κρυπτονομισματικό οργανισμό, σύμφωνα με το Reuters.
«Όλα όσα χρειάζονται οι δημιουργοί σε ένα μέρος»
Η Subs αντιμετωπίζει την πρόκληση του να φιλοξενεί τόσο περιεχόμενο ενηλίκων όσο και γενικό. Το πρόβλημα; Το πορνογραφικό περιεχόμενο δεν επιτρέπεται στα app stores της Apple και της Google, επομένως η εταιρεία λειτουργεί μόνο ως web app, κάτι που, σύμφωνα με τον Stokely, γλιτώνει τους δημιουργούς από τις προμήθειες των in-app αγορών.
Ωστόσο, η Subs έχει να ανταγωνιστεί πλατφόρμες όπως Patreon, Substack, Passes και Fanfix — οι οποίες δεν επιτρέπουν περιεχόμενο ενηλίκων, αλλά διαθέτουν εφαρμογές και μπορούν να τιμολογούν εκτός app stores.
Η δομή εσόδων για δημιουργούς είναι ίδια με του OnlyFans: 80% του εισοδήματος πάει στον δημιουργό, ενώ υπάρχουν και referral αμοιβές.
Η πλατφόρμα στοχεύει σε ένα ευρύ φάσμα δημιουργών — από podcasters και αθλητές, μέχρι μουσικούς και stars ενηλίκων. Μεταξύ των πρώτων χρηστών της Subs είναι η lingerie expert Saterra St. Jean και ο podcaster Alex Chisnall.
Ο Stokely ποντάρει στη μίξη δωρεάν και επί πληρωμή περιεχομένου, χαρακτηρίζοντας τη λειτουργία Shows ως «game changer» που βάζει το προφίλ επί πληρωμή ακριβώς πίσω από το δωρεάν περιεχόμενο.
«Οι δημιουργοί χρειάζονται κάτι παραπάνω από ένα paywall», δήλωσε. «Θέλουν όλα όσα χρειάζονται, συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.»
ΠΗΓΗ: Fortunegreece.gr