Εκεί δεν φοβάσαι ποτέ: H χώρα που ξεχώρισε ως ο πιο ασφαλής ταξιδωτικός προορισμός στον κόσμο

Εκεί δεν φοβάσαι ποτέ: H χώρα που ξεχώρισε ως ο πιο ασφαλής ταξιδωτικός προορισμός στον κόσμο

Στην κορυφή της λίστας με τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο βρίσκεται ένα μέρος που μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι ή τουλάχιστον από σκηνικό του Game of Thrones.

Αν ψάχνεις έναν προορισμό για το 2025 που να συνδυάζει εντυπωσιακά τοπία και απόλυτη ασφάλεια, τότε σου έχουμε νέα που σίγουρα θα σου αρέσουν. Ξέχνα τις ανησυχίες και τα «μήπως να το ξανασκεφτώ;». Η φετινή λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για ταξίδια μόλις ανακοινώθηκε και στην κορυφή βρίσκεται ένα μέρος που μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι ή τουλάχιστον από σκηνικό του Game of Thrones.

Ο λόγος για την Ισλανδία. Το ευρωπαϊκό νησί με τα ηφαίστεια, τις παραλίες με μαύρη άμμο, το βόρειο σέλας και τους καταρράκτες που δεν χορταίνεις να φωτογραφίζεις, κατέκτησε για ακόμα μια χρονιά τον τίτλο της πιο ασφαλούς χώρας για να ταξιδέψει κανείς μέσα στο 2025. Και όχι άδικα!


Η κατάταξη έρχεται από την HelloSafe, μια πλατφόρμα σύγκρισης τιμών που κάθε χρόνο δημοσιεύει τον Δείκτη Ασφάλειας για Ταξίδια, βασισμένο σε 35 παράγοντες. Αυτοί περιλαμβάνουν επίπεδα βίας, συμμετοχή σε πολέμους, υποδομές υγείας, στρατιωτικοποίηση και φυσικές καταστροφές. Εκεί, λοιπόν, η Ισλανδία βαθμολογήθηκε με το χαμηλότερο σκορ, και σε αυτή την περίπτωση, όσο πιο χαμηλό το σκορ, τόσο το καλύτερο!

Γιατί είναι τόσο ασφαλής; Έχει εξαιρετικά χαμηλή εγκληματικότητα, μια κοινότητα που πραγματικά νοιάζεται, και έναν πληθυσμό που δηλώνει σταθερά ευτυχισμένος (φέτος μάλιστα ήταν η τρίτη πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο).

Την Ισλανδία ακολουθούν στη λίστα η Σιγκαπούρη και η Δανία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως 12 από τις 15 πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου βρίσκονται στην Ευρώπη. Οπότε, αν είχες αμφιβολίες για ένα eurotrip, μόλις πήρες ένα πολύ καλό επιχείρημα.

Οι 15 πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδια το 2025:

Ισλανδία

Σιγκαπούρη

Δανία

Αυστρία

Ελβετία

Τσεχία

Σλοβενία

Φινλανδία

Ιρλανδία

Ουγγαρία

Μπουτάν

Κατάρ

Σλοβακία

Εσθονία

Πορτογαλία

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του – Ποια η κατάσταση υγείας του 69χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του – Ποια η κατάσταση υγείας του 69χρονου

Στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται ο 31χρονος που φέρεται να μαχαίρωσε τον πατέρα του σε οικία στην Λευκωσία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του λειτουργού επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Χριστόδουλου Κόνσολου στο Sigma.

BEST OF TOTHEMAONLINE