ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Έγιναν μεγαλομέτοχοι στον ΟΣΕΛ με… κόλπο γκρόσο!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:  Έγιναν μεγαλομέτοχοι στον ΟΣΕΛ με… κόλπο γκρόσο!

Γίνεται να έχεις 12 Άδεις Οδικής Χρήσης και να παίρνεις τον διπλάσιο αριθμό μετοχών απ’ αυτές που δικαιούσαι; Κι όμως, έγινε κι αυτό στον ΟΣΕΛ!

Με 58 μόνο αδειούχα λεωφορεία, τρεις από τους διευθυντές του ΟΣΕΛ «είδαν» το μετοχικό τους ποσοστό να αυξάνεται ραγδαία (υπερδιπλασιάστηκε σε μια περίπτωση) και μοιραία απέκτησαν τον έλεγχο της εταιρείας. Κι αυτό που μόλις καταγράψαμε φαίνεται από τα αποκαλυπτικά έγγραφα που εξασφάλισε το ThemaΟnline.com.

Κατά τη σύσταση του Οργανισμού εμφανίστηκαν από το πουθενά 31 Άδειες Οδικής Χρήσης περισσότερες από αυτές που παρουσιάζονται σε κατάσταση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Η ΠΕΑΛ Ιδαλίου Φιλία (Κυριάκος Κυριάκου) δήλωσε ότι κατέχει 45 ΑΟΧ αντί 34 (βάσει πάντα του εγγράφου του ΤΟΜ), η ΠΕΑΛ Σιας, Αλάμπρας, Μοσφιλωτής (Κώστας Ιωάννου-δική του και η «Τάκης Γιάγκου») δήλωσε 20 ΑΟΧ αντί 12, ενώ η ΠΕΑΛ Ελιά, εταιρεία του προέδρου του ΔΣ του ΟΣΕΛ Ιορδάνη Ιορδάνους αντί 12 ΑΟΧ (10 συν 2 της Iordanis Coaches του ιδίου) δήλωσε 24, λαμβάνοντας διπλάσιο ποσοστό μετοχών στον Οργανισμό. 

Αποτέλεσμα ήταν να εκτοξευθούν οι ΑΟΧ από 128 σε 159 και οι πιο πάνω εταιρείες να εξασφαλίσουν 310 ιδρυτικές μετοχές περισσότερες απ’ αυτές που σύμφωνα με την κατάσταση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών δικαιούνταν.

Κι όλα όσα σημειώσαμε στις πιο πάνω αράδες, δεν είναι  δικά μας συμπεράσματα. Τα «λένε» τα έγγραφα που θα σας παρουσιάσουμε πιο κάτω.

Όπως φαίνεται και από την κατάσταση με τις ΑΟΧ Λευκωσίας που εκδόθηκε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών στις 26/10/2009 και αναδημοσιεύουμε, οι άδειες οδικής χρήσης είναι πολύ λιγότερες:

Από το καταστατικό της εταιρείας που υπέγραψαν οι μέτοχοι του ΟΣΕΛ (οι περισσότεροι εν αγνοία τους), λιγότερο από ένα μήνα αργότερα (20/11/2009), φαίνεται πως κάποιοι μέτοχοι πήραν πολύ περισσότερες μετοχές. Πριν παραθέσουμε το έγγραφο, να σημειώσουμε ότι για κάθε Άδεια Οδικής Χρήσης, δίδονταν 10 μετοχές (1 ΑΟΧ=10 μετοχές):

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Κλάριος ΛΤΔ, που κατείχε 47 από τις 128 ΑΟΧ και θα έπρεπε να λάβει μετοχικό ποσοστό 37%, περιορίστηκε στο 27%, ενώ με περισσότερο από 50%, Ιορδάνους, Κυριάκου και Ιωάννου εξακολουθούν μέχρι σήμερα να κάνουν κουμάντο στον ΟΣΕΛ.

Πώς λοιπόν «φούσκωσε» το μετοχικό ποσοστό των προαναφερθέντων; Μήπως οι νομικοί που χειρίστηκαν την σύσταση του ΟΣΕΛ, έχουν την απάντηση;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top