Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Αυγούστου - Σε ποιους να ευχηθείτε χρόνια πολλά

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Αυγούστου - Σε ποιους να ευχηθείτε χρόνια πολλά

Σήμερα Κυριακή 17 Αυγούστου, σύμφωνα με το Ορθόδοξο εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Λεύκιου, Αγίου Μύρωνος μάρτυρος και Αγίου Στράτωνος.

Σήμερα το εορτολόγιο περιλαμβάνει όσους φέρουν τα ονόματα Λευκοθέα, Λευκοθέη, Μύρων, Μύρωνας, Μύρα, Μίρκα, Στράτος, Στράτων, Στράτης, Στράτα, Στρατία, Στρατίνα και Στρατούλα.

Αγίου Μύρωνος μάρτυρος

Έζησε στην Αχαΐα κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Δεκίου. Εξαιτίας της σθεναρής στάσης του απέναντι στον ασεβή έπαρχο Αντίπατρο, που ήθελε να εξαφανίσει κάθε χριστιανικό στοιχείο από την περιοχή, ο Μύρων συνελήφθη και υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια.

Όμως, η χάρη του Χριστού και οι πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου τον διέσωσαν, με αποτέλεσμα πολλοί ειδωλολάτρες να οδηγηθούν στην αληθινή πίστη.

Τελικά, ο Άγιος Μύρων εστάλη σιδηροδέσμιος στην Κύζικο, όπου με εντολή του τοπικού άρχοντα αποκεφαλίσθηκε μαρτυρικά.

Ανατολή ήλιου: 06:42 - Δύση ήλιου: 20:15
Σελήνη 12.1 ημερών

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία - Το χρονικό και η κατάσταση υγείας του θύματος

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία - Το χρονικό και η κατάσταση υγείας του θύματος

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε χθες το βράδυ, στην επαρχία Αμμοχώστου, με θύμα 18χρονο. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθη 23χρονος, με το ΤΑΕ Αμμοχώστου να συνεχίζει τις εξετάσεις.