Καδής: Σε τροχιά υλοποίησης η εξαγγελία για δημιουργία ευρωπαϊκού πυροσβεστικού κόμβου στην Κύπρο

Καδής: Σε τροχιά υλοποίησης η εξαγγελία για δημιουργία ευρωπαϊκού πυροσβεστικού κόμβου στην Κύπρο

Σε τροχιά υλοποίησης τέθηκε η εξαγγελία της Κομισιόν για δημιουργία ευρωπαϊκού πυροσβεστικού κόμβου στην Κύπρο, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Αλιείας και Ωκεανών, Κώστας Καδής.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κώστας Καδής είπε ότι η εξαγγελία αφορά στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής βάσης, με πτητικά μέσα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της Κύπρου και των γειτονικών χωρών.

Σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφονται πολύ μεγάλες πυρκαγιές και υπέδειξε πως τα φαινόμενα αυτά εντείνονται, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Ανέφερε ακόμη ότι η κυπριακή κυβέρνηση εργάστηκε πολύ προς επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, υποβάλλοντας πολλές προτάσεις και πλέον ωρίμασε το όλο ζήτημα, με αποτέλεσμα τις εξαγγελίες από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.