ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφρίκα: Θέλει να φέρει άλλες 26 χιλιάδες έποικους στα Κατεχόμενα ο Νταβούτολγου

Αφρίκα: Θέλει να φέρει άλλες 26 χιλιάδες έποικους στα Κατεχόμενα ο Νταβούτολγου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας Αφρίκα, ο Ακιντζί φέρεται ότι αρνήθηκε, λέγοντας ότι η παραχώρηση νέων “υπηκοοτήτων” θα ανατινάξουν τις συνομιλίες.

Το παρασκήνιο από την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στα κατεχόμενα γράφει η Αφρίκα ότι αποκαλύπτει την Παρασκευή (04/12) σε σχέση με το αίτημα του Αχμέτ Νταβούτογλου για παραχώρηση της “υπηκοότητας” του ψευδοκράτους σε 26.500 άτομα, υπηκόους της Τουρκικής Δημοκρατίας ενώ θέτει και ερωτήματα στον Τ/κ ηγέτη σε σχέση με την παραμονή επιπλέον αριθμού εποίκων και αλλαγή του κωδικού για την ενοποίηση των κινητών τηλεφώνων που φέρεται να ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σύμφωνα με πληροφόρηση από το περιβάλλον του κ. Αναστασιάδη, την οποία επικαλείται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Νταβούτογλου στην επίσκεψή του την 1η Δεκεμβρίου ανέφερε στον “πρόεδρο”, τον “πρωθυπουργό” και την “πρόεδρο της βουλής” με τους οποίους συναντήθηκε, ότι αναμένει να δοθεί η “υπηκοότητα” σε ακόμη 26.500 από την Τουρκία. Ο κ. Ακιντζί φέρεται ότι αρνήθηκε, λέγοντας ότι η παραχώρηση νέων “υπηκοοτήτων” θα ανατινάξουν τις συνομιλίες. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας κατάλογος 10.000 ατόμων που περιμένουν για την παραχώρηση των “υπηκοοτήτων” και το αίτημα Νταβούτογλου να ζητήσει ακόμη περισσότερες ξεχείλισε το ποτήρι.

Προσθέτει ότι τις προάλλες το θέμα συζητήθηκε και στα ανώτατα σώματα του ΡΤΚ όπου δημιουργήθηκε ανησυχία και οι αξιωματούχοι του κόμματος, δήλωσε πως δεν έχουν τέτοια πληροφόρηση, ενώ υπάρχει η σκέψη ότι η μαζική παραχώρηση “υπηκοοτήτων” ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό θα δημιουργήσει κρίση.

Στο μεταξύ, στο πρωτοσέλιδό της και επικαλούμενη πληροφόρηση από το στενό περιβάλλον του Προέδρου Αναστασιάδη ότι υπήρξε συμφωνία με τον κ. Ακιντζί ότι ο πληθυσμός των Τ/κ είναι 220.000, η Αφρίκα ρωτά και περιμένει – όπως γράφει – απάντηση από τον Τ/κ ηγέτη, εάν όντως ζήτησε την παραμονή ακόμη 50.000 και εάν επιμένει στην αλλαγή του κωδικού (της Κύπρου) στο θέμα της λειτουργίας των κινητών τηλεφώνων.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top