ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα ανεχθεί παρεμβάσεις στο ΚΟΑΠ το ΑΚΕΛ διαμηνύει ο Άντρος Κυπριανού

Δεν θα ανεχθεί παρεμβάσεις στο ΚΟΑΠ το ΑΚΕΛ διαμηνύει ο Άντρος Κυπριανού

Ανησυχίες για την ανεξαρτησία του θεσμού του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν θα ανεχθεί παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία του Οργανισμού.

Επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε τη Δευτέρα τα γραφεία του ΚΟΑΠ, όπου παρακάθισε σε σύσκεψη με τη διευθυντική ομάδα του Οργανισμού και ενημερώθηκε από τον Επίτροπο Τίμη Ευθυμίου για την πορεία του ΚΟΑΠ και ιδιαίτερα για την πρόσφατη αναδιοργάνωση του.

Ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι στόχος του οργανισμού είναι όπως οι εκταρικές και κεφαλικές επιδοτήσεις δίνονται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ανησυχίες από το γεγονός ο Υπουργός Γεωργίας, απαντώντας σε πρόσφατη ερώτηση που του υπέβαλε ο κ. Κυπριανού μέσω της Βουλής, ενημέρωσε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται συγκεκριμένες βελτιωτικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία που αφορά τον ΚΟΑΠ.

«Θεωρούμε ότι αρμόδιος για να υποβάλει τις όποιες βελτιωτικές τροποποιήσεις δεν είναι ο Υπουργός Γεωργίας, αλλά ο ίδιος ο Οργανισμός», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι το ΑΚΕΛ θα ήθελε να δει «τι εννοεί ο Υπουργός όταν μιλά για βελτιωτικές τροποποιήσεις», ξεκαθαρίζοντας ότι «εμείς θα στηρίξουμε την πλήρη ανεξαρτησία του θεσμού και δεν θα δεχθούμε τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις από κυβερνητικής πλευράς».

Σε ερώτηση αν ανησυχεί αν κινδυνεύει η ανεξαρτησία του Οργανισμού, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ανησυχεί “επειδή γνωρίζει ποιες είναι οι απόψεις του Υπουργού γύρω από το θέμα της υπαγωγής του ΚΟΑΠ στο Υπουργείο Γεωργίας».

«Ναι, ανησυχούμε ότι ενδεχομένως μέσα από τις λεγόμενες βελτιωτικές τροποποιήσεις θα επιδιωχθεί το κουτσούρεμα των αρμοδιοτήτων και εξουσιών του Οργανισμού», κατέληξε.

Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Ευθυμίου είπε καταβάλλεται η προσπάθεια σε ό,τι αφορά τις κεφαλικές επιδοτήσεις να ολοκληρωθεί ή να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί εντός Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτος, ενώ η διαδικασία για τις εκταρικές επιδοτήσεις θα ξεκινήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του ίδιου μήνα.

«Έτσι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε οι δύο αυτές πληρωμές, κεφαλικές και εκταρικές, να γίνουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου», πρόσθεσε.

Οι κεφαλικές επιδοτήσεις ανέρχονται σε €3,5 εκατ και οι κεφαλικές σε €35 περίπου εκατ.

«Η προσπάθειά μας είναι ότι για τη νέα χρονιά όλες αυτές οι πληρωμές, εκταρικές και κεφαλικές να γίνονται πριν την 1η Δεκεμβρίου», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top