Φοιτητικά επιδόματα: Γιατί καθυστέρησε η καταβολή τους και πότε θα γίνουν οι πληρωμές - Ποιο αυξήθηκε κατά €100

Φοιτητικά επιδόματα: Γιατί καθυστέρησε η καταβολή τους και πότε θα γίνουν οι πληρωμές  - Ποιο αυξήθηκε κατά €100

«Ανυπόφορη» χαρακτηρίζεται η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην καταβολή των φοιτητικών επιδομάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, προκαλώντας σωρεία παραπόνων από δικαιούχους και φοιτητικές οργανώσεις.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών, Λάκης Μύθιλλος, οι σχετικές αιτήσεις εγκρίθηκαν χθες Πέμπτη (18/12) από τον Υπουργό Οικονομικών, με στόχο τα ποσά να καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Μύθιλλος διαβεβαίωσε ότι τα επιδόματα θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τις παροχές που αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση, εξήγησε ότι αυτή οφείλεται στην εφαρμογή νέου μηχανογραφικού συστήματος, το οποίο δημιούργησε τεχνικές δυσκολίες στη διαδικασία αξιολόγησης και πληρωμής των αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι η μοναδική διαφοροποίηση στα ποσά των επιδομάτων αφορά το επίδομα αεροπορικού εισιτηρίουτο οποίο αυξήθηκε από €200 σε €300έπειτα από αίτημα των φοιτητικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Μύθιλλο, τα επιδόματα έχουν εγκριθεί και η Υπηρεσία προχωρεί με τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η πληρωμή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Σε σχέση με τις φοιτητικές χορηγίες, ο κ. Μύθιλλος ανέφερε ότι οι πληρωμές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου δεν έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα στοιχεία από τους δικαιούχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE