Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Τμήματος Δασών, Γλαύκου Κυριάκου, στις 10:37 το Τμήμα ενημερώθηκε για δύο εστίες πυρκαγιάς κατά μήκος του δρόμου από τις Θαλασσινές Σπηλιές προς το ΚΠΕ Κάβο Γκρέκο.
Οι δύο εστίες, όπως αναφέρεται, κατασβέστηκαν άμεσα από διερχόμενους πολίτες, πριν προλάβουν να επεκταθούν.
Το Τμήμα Δασών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους πολίτες για την άμεση ανταπόκριση και τη συμβολή τους στην κατάσβεση των εστιών.
Στη συνέχεια, δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στην περιοχή και ασφάλισαν τις εστίες.
Το Τμήμα Δασών παραμένει σε επιφυλακή και επιτηρεί την περιοχή, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών.
Όπως σημειώνει ο κ. Κυριάκου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ