ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα απάτη για πελάτες μεγάλου τραπεζικού οργανισμού της Κύπρου – Μην δίνετε κωδικούς!

Νέα απάτη για πελάτες μεγάλου τραπεζικού οργανισμού της Κύπρου – Μην δίνετε κωδικούς!

Νέα απάτη στο διαδίκτυο με ορατό τον κίνδυνο για απώλεια χρηματικών ποσών!

Επιτήδειοι προσπαθούν να παραπλανήσουν πελάτες μεγάλου τραπεζικού οργανισμού στην Κύπρο και να υποκλέψουν τους κωδικούς τους στο internet banking, ώστε να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Πιο συγκεκριμένα, αποστέλλουν με SMS έναν σύνδεσμο, που οδηγεί τον παραλήπτη σε μια σελίδα της τράπεζας, στην οποία καλείται να τοποθετήσει όνομα χρήστη και κωδικό.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Ντίνος Παστός, ειδικός σύμβουλος ασφαλείας (security consultant) και δικανικός αναλυτής ψηφιακής τεχνολογίας (computer forensic analyst).

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook λίγο μετά τις 17:00 (11/01), σημειώνει πως ο κόσμος πρέπει να προσέχει «από την νέα απάτη που κυκλοφορεί στην Κύπρο» και προειδοποιεί τον κόσμο να αγνοεί SMS που στέλνεται δήθεν από τη συγκεκριμένη τράπεζα και περιέχει συγκεκριμένο σύνδεσμο.

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top