ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Είχε δώσει στον 39χρονο την ταυτότητα του άνδρα της και... το 'βαλαν για Πολωνία

ΛΑΡΝΑΚΑ: Είχε δώσει στον 39χρονο την ταυτότητα του άνδρα της και... το 'βαλαν για Πολωνία

Απίστευτη κομπίνα είχε στήσει εδώ και ένα χρόνο 39χρονη γυναίκα από την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η 39χρονη τον τελευταίο χρόνο είχε οργανώσει ολόκληρο κύκλωμα εμπορίας προσώπων μεταφέροντας τους από την Κύπρο στο εξωτερικό με αντάλλαγμα αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα στις 02/01/2016, 39χρονος από την Παλαιστίνη, παρουσιάστηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας μαζί με την ύποπτη και την ανήλικη κόρη της, για να ταξιδέψουν με προορισμό την Βαρσοβία.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο η ύποπτη και η ανήλικη κόρη της παρουσίασαν  στον επί   καθήκοντι   Αστυνομικό  του Αεροδρομίου τα πραγματικά τους κυπριακά έγγραφα, ενώ  ο  39χρονος παρουσίασε,  κυπριακό δελτίο ταυτότητας  με άλλο όνομα. Κατά τον έλεγχο ηγέρθησαν υποψίες οτι η φωτογραφία που υπήρχε επί του δελτίου ταυτότητας είχε διαφορές με το πρόσωπό του.

Από τις εξετάσεις των αστυνομικών διαπιστώθηκε πως η ταυτότητα που είχε στην κατοχή του ο 39χρονος ήταν γνήσια, ενώ ο ίδιος επέμενε πως ήταν δική του.

Η   ύποπτη ανάφερε ότι πως ο 39χρονος είναι ο σύζυγος της και η κόρη της ύποπτης ότι είναι πατέρας της. Αφού δεν διαφάνηκε οτιδήποτε άλλο το   επιλήψιμο, επιτράπηκε η επιβίβαση των εν λόγω προσώπων στο αεροσκάφος και αναχώρησαν για Βαρσοβία.

Μετά από πάροδο μερικών λεπτών  και μετά την αναχώρηση της πτήσης, υπάλληλος της εταιρείας του Αεροδρομίου ανάφερε ότι από έλεγχο που έκανε μέσω του συστήματος της διαπίστωσε ότι για την αναχώρηση των πιο πάνω προσώπων έγιναν δυο διαφορετικές κρατήσεις πράγμα το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο.

Από περαιτέρω έλεγχο που έκαναν οι Αστυνομικοί  διαπιστώθηκε ότι η ταυτότητα που παρουσίασε ο 39χρονος ανήκει στον πραγματικό σύζυγο της   ύποπτης, ο οποίος την ώρα της πτήσης βρισκόταν στην Κύπρο.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι Αρχές της Πολωνίας και στο Αεροδρόμιο της Βαρσοβίας ανέκοψαν την  ύποπτη, την κόρη της και τον 39χρονο άντρα. Ανακρινόμενος ο τελευταίος, παραδέχθηκε τα πραγματικά του στοιχεία.

Εναντίον της ύποπτης, του συζύγου της και της ανήλικης κόρης της εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της συνωμοσίας   προς διάπραξη Κακουργήματος,συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, πλαστοπροσωπία και υποβοήθηση παράνομης διέλευσης, ενώ εναντίον του 39χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του.

Στην κατάθεση του ο 39χρονος ανέφερε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας πως η ύποπτη του ζήτησε και της κατέβαλε το συνολικό ποσό των   €3000 σε μετρητά, λέγοντάς του ότι θα του δώσει την ταυτότητα του συζύγου της.

Από τις περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε επίσης πως η ύποπτη τον τελευταίο χρόνο μετέβαινε σε συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο όπου εξέδιδε εισιτήρια διάρκειας 2-3 ημερών με προορισμό διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες για την ίδια και τα ανήλικα παιδιά της. 

Η ύποπτη επιπρόσθετα με τα αδικήματα τα οποία παραδέχτηκε   ότι διέπραξε κατά την 02/01/16 ανέφερε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 10/04/2015   –   02/01/2016 βοήθησε με τον ίδιο τρόπο άλλα πέντε ανήλικα άτομα να ταξιδέψουν σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες με το να τα εφοδιάζει με ταξιδιωτικά έγγραφα των παιδιών της. Σε κάθε περίπτωση η ύποπτη ανέφερε ότι λάμβανε ως αντίτιμο διάφορα χρηματικά ποσά.

Την Τετάρτη (13/01) εναντίον της ύποπτης εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα τα οποία παραδέχθηκε στην κατάθεση ενώ οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για αίτημα προσωποκράτησης της.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top