ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Σε τρεις στόχους επικεντρώνονται οι επαφές του ΠτΔ στο Νταβός

Χριστοδουλίδης: Σε τρεις στόχους επικεντρώνονται οι επαφές του ΠτΔ στο Νταβός

Σε τρεις στόχους επικεντρώνονται οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νταβός όπου μεταβαίνει την Τετάρτη (20/01), σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης Μακαρίου.

Σε δηλώσεις του, είπε ότι κατά τις επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση πραγμάτων στο Κυπριακό και πώς μπορεί να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Οι συναντήσεις, όπως ανέφερε, θα αφορούν και τα ζητήματα της οικονομίας. Με την ολοκλήρωση του μνημονίου, σημείωσε, ο κ. Χριστοδουλίδης δημιουργούνται σημαντικές επαφές, τονίζοντας ότι στις επαφές του Προέδρου στο Νταβός ξεχωρίζει η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης καθώς και άλλους παράγοντες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Κύπρο.

Ο τρίτος στόχος στον οποίο επικεντρώνονται οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας αφορά τα ενεργειακά . Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο έχουν διευθετηθεί σημαντικές συναντήσεις που αφορούν την υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως με τους εκτελεστικούς διευθυντές των εταιρειών ΕΝΙ και ΤΟΤΑL.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν τίθεται θέμα πενταμερούς διάσκεψης, είτε στο Νταβός είτε αλλού, για το Κυπριακό. Η πενταμερής είναι μια εισήγηση της τουρκικής πλευράς - όπως είπε - η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Δεν απέκλεισε πάντως σε κάποια φάση των συνομιλιών, αν οι δυο πλευρές βρίσκονται σε ακτίνα συμφωνίας, να πραγματοποιηθεί μια πολυμερής διάσκεψη την οποία θα απασχολήσει η κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος εγγυήσεων. Αυτό όμως, επεσήμανε, με κανένα τρόπο δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κυπριακής ιδιοκτησίας φύση των συνομιλιών.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

Πολλά κιλά ναρκωτικά και γεμάτο πιστόλι βρήκαν σε οικία - Χειροπέδες σε 34χρονο - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Σύλληψη 29χρονου ενάμιση χρόνο μετά - Συνεχίζει να καταζητείται 30χρονος

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top