Το Κυπριακό συζήτησαν Μπαν – Νταβούτογλου στο Νταβός

Το Κυπριακό συζήτησαν Μπαν – Νταβούτογλου στο Νταβός

Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Νταβός.

Αναφορικά με τη συνάντηση Μπαν γκι-Μουν με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία και στην περιοχή.

«Ο ΓΓ και ο πρωθυπουργός συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών προσπαθειών για καταπολέμηση της απειλής που εγείρει ο ISIL. Ο ΓΓ και ο πρωθυπουργός επίσης αντάλλαξαν απόψεις για τις συνομιλίες για Κυπριακό και το Ιράκ», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος τέλος ανέφερε ότι ο κ. Μπαν ευχαρίστησε τον Αχμέτ Νταβούτογλου που η χώρα του φιλοξενεί το προσεχές Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Συνέδριο που θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη το Μάιο του 2016.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη μακριά, όμως οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και όσα ακολούθησαν στη νέα Βουλή, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Και αν υπάρχει ένα βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό δεν αφορά μόνο τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κοινοβουλίου. Αφορά κυρίως τη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE