ΕΛΛΑΔΑ

Ο Φοίβος ζητούσε τη μαμά του – Τη μέρα κρυβόταν στο βουνό και τη νύχτα σε εγκαταλελειμμένες καλύβες

Ο Φοίβος ζητούσε τη μαμά του – Τη μέρα κρυβόταν στο βουνό και τη νύχτα  σε εγκαταλελειμμένες καλύβες

Κάτω από τη... μύτη της Αστυνομίας και των κατοίκων της Ορμύλιας κρυβόταν επί 18 μέρες ο δράστης της άγριας δολοφονίας της 41χρονης Λέλας Μαυρομάτη, ο 34χρονος Αλβανός Τζέιμς Κλοντ Λέσι, μαζί με τον 4,5 χρόνων γιο του Φοίβο, σύμφωνα με το «Έθνος».

Πατέρας και γιος εντοπίστηκαν την Κυριακή (24/01) το πρωί από Αλβανούς εργάτες που πήγαν να κόψουν ελιές στην περιοχή, σε μια καλύβα, σε απόσταση μόλις 1 χιλιομέτρου από το σπίτι όπου έγινε το φονικό και συγκρατήθηκαν από κατοίκους του χωριού και μέλη της οικογένειας του θύματος, μέχρι να φτάσει η Αστυνομία και να τον συλλάβει. Ο Λέσι προσπάθησε να διαφύγει, απείλησε μάλιστα να πάρει μαζί του τον μικρό Φοίβο, αλλά όταν είδε ότι ήταν αδύνατον κάτι τέτοιο, παραδόθηκε.

Οπως είπε στους αστυνομικούς, όλες αυτές τις μέρες ήταν στην περιοχή και αναζητούσε τρόπο διαφυγής, αλλά έπεφτε πάντα πάνω σε μπλόκα της Αστυνομίας. «Δεν μπόρεσα να φτάσω ούτε μέχρι τη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μυστήριο παραμένει το περίεργο ραντεβού που είχε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, με άγνωστο Αλβανό, στα Μέγαρα, δύο μέρες μετά τη δολοφονία της άτυχης 41χρονης.

Τα καταφύγια

Ο δράστης με τον γιο του κινούνταν στην ορεινή περιοχή γύρω από την Ορμύλια. Τη μέρα κρυβόταν στο βουνό και τη νύχτα έβρισκαν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένες καλύβες. Η συγκεκριμένη, όπου εντοπίστηκαν χθες, είχε ελεγχθεί εξονυχιστικά αρκετές φορές και από την Αστυνομία και από τους εθελοντές και, όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές, έμειναν για πρώτη φορά εκεί το βράδυ του Σαββάτου.

Στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε ο Φοίβος, οι παιδίατροι διαπίστωσαν ότι είναι υποσιτισμένος, αφυδατωμένος, φοβισμένος και τρομαγμένος.

«Κοντά του είναι ψυχολόγοι που προσπαθούν να το έχουν ήρεμο και σταδιακά να του πουν τι συνέβη εκείνο το απόγευμα στο σπίτι. Δεν θέλουμε να το πιέσουμε να μας πει τίποτε για την ώρα», μας είπε ο κ. Μαυρομάτης.

Αδύναμος και καταβεβλημένος ο 34χρονος Τζέιμς Κλοντ Λέσι μεταφέρθηκε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, όπου έδινε κατάθεση μέχρι αργά το βράδυ, ενώ σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πολυγύρου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η δολοφονία

Η άγρια δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη έγινε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, ανήμερα τα Θεοφάνια, 6 Ιανουαρίου, όταν ο Αλβανός σύζυγός της, με τον οποίο ήταν σε διάσταση από τον περασμένο Αύγουστο, όρμησε στο σπίτι και την κατακρεούργησε με έξι μαχαιριές στον λαιμό, στο κεφάλι και σε όλο της το σώμα.

Ο συζυγοκτόνος ήταν τυφλωμένος από ζήλια για τη γυναίκα του, αρνούνταν να δεχτεί ότι τον εγκατέλειψε, ενώ υπήρξαν και αναφορές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της.

Και ενώ όλη η Ελλάδα αναζητούσε τον Τζέιμς Κλοντ Λέσι, πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας συναντήθηκε στα Μέγαρα δύο μέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα με κάποιον Αλβανό, που του είπε ότι είναι ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής και του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Την Κυριακή (24/01) ο κ. Κούγιας επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και ζήτησε να μιλήσει με τον Λέσι, ώστε να διασταυρώσει αν ήταν αυτός με τον οποίο συναντήθηκε στις 8 Ιανουαρίου.

Πηγή — ΕΘΝΟΣ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top