ΠΑΡΑ-THEMA

Θεωρίες Συνομωσίας: Gamato – Netflix - Ποιος είναι πίσω από την «αλλαγή» εκατομμυρίων;

Θεωρίες Συνομωσίας: Gamato – Netflix - Ποιος είναι πίσω από την «αλλαγή» εκατομμυρίων;

Η ελληνική κυβέρνηση, έκλεισε τον περασμένο Οκτώβριο το Gamato .tv , επικαλούμενη την εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής και της πειρατείας, αλλά με την «ξαφνική» είσοδο του Netflix στη ζωή μας, θεωρίες συνομωσίας βρήκαν έδαφος για άνδρωση…

Του Ανδρέα Χαραλάμπους

Μεγάλο σούσουρο δημιούργησε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, το κλείσιμο του ιστοτόπου Gamato .tv, με βάση προφανώς την Ελλάδα, το οποίο εξυπηρετούσε καθημερινά χιλιάδες σινεφίλ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος προσέφερε την δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να παρακολουθήσουν  σε streaming τις αγαπημένες τους ταινίες ή και σειρές και μάλιστα με ελληνικούς υπότιτλους.

Προφανώς πολλοί ήταν αυτοί που έχαναν χρήματα με αυτή τη δραστηριότητα, όπως οι κινηματογράφοι και οι ενοικιαστές ταινιών. Ο χρήστης όμως που αποζητούσε την εμπειρία του κινηματογράφου ή την ευκρίνεια του DVD, δεν θα χρησιμοποιούσε την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Αλλά όσοι και να ήταν αυτοί που έχαναν λεφτά, υπερπολλαπλάσιοι ήταν αυτοί που επωφελούνταν. Άρα δεν τίθεται θέμα ηθικής στην όλη ιστορία…

Όσες και να ήταν όμως οι διαμαρτυρίες τότε, κανείς (σχεδόν) δεν φαντάστηκε την εξέλιξη μετά από μερικούς μήνες. Κάποιοι επικαλεστήκαν τις πλατφόρμες ενοικίασης ταινιών των ελληνικών εταιριών, αλλά δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσουν, αφού οι διαφορές μεταξύ των υπηρεσιών είναι πολλές και σημαντικές.

Προφητικό ήταν όμως το «σημείωμα» που άφησαν οι διαχειριστές του Gamato για τους χρήστες τους, αφού εκεί αναγραφόταν:

«Ποια είναι η νέα συνθήκη; Για κάθε gamato.info που κλείνει, εμφανίζεται ένα gamato.me, ένα gamato.tv ή ένα gamato.com. Το αυτό έγινε και με το piratebay. Άρα ως πάροχος, εξετάζεις εναλλακτικές προσέλκυσης κοινού, τύπου Netflix. Λύσεις όπως παροχή streaming σειρών και ταινιών σε υψηλή ανάλυση, σε μικρό αντίτιμο».

Και Ω, του θαύματος! Μετά από λιγότερους από 2μιση μήνες ανακοινώνεται η άφιξη του Netflix, σε Κύπρο και Ελλάδα και συγκεκριμένα στις 07/01!

Δικαιολογημένοι είναι λοιπόν οι ψίθυροι και οι φωνές που θέλουν κάποιους να έχουν μεσολαβήσει εις βάρος μιας ομάδας Ελλήνων νέων, που προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες, για να βρει πρόσφορο έδαφος ο παγκόσμιος κολοσσός του χώρου ανάμεσα σε 130 χώρες και στις δικές μας.

Λόγος γίνεται για αθέμιτο ανταγωνισμό και αισχροκέρδεια, γιατί αν κάποιοι έβαλαν το «χεράκι» τους σε αυτή την ιστορία, σίγουρα το έκαναν με το αζημίωτο…

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top