ΚΟΣΜΟΣ

«Πρόκληση» χαρακτηρίζει τις κατηγορίες της Άγκυρας η Μόσχα

«Πρόκληση» χαρακτηρίζει τις κατηγορίες της Άγκυρας η Μόσχα

Ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας για τις καταγγελίες για παραβίαση του εναέριου χώρου

Οι καταγγελίες της Άγκυρας ότι αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο της δεν τεκμηριώνονται από πραγματικά στοιχεία και συνιστούν μια προμελετημένη πρόκληση, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Η υστερία στην οποία επιδόθηκε η τουρκική πλευρά, την οποία εμείς ορίζουμε ως "ατεκμηρίωτη προπαγάνδα", μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με μια προμελετημένη πρόκληση» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν επιπλέον στην κατοχή τους ένα βίντεο που τους παρέδωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Συρίας και μια οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης, που δείχνει «συστοιχίες του πυροβολικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμενων να σφυροκοπούν ένα συριακό χωριό στα σύνορα με την Τουρκία» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον τονίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναμένει άμεσα μια εξήγηση από το ΝΑΤΟ, το Πεντάγωνο και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχετικά με το περιστατικό του βομβαρδισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top