ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Ήταν προκαθορισμένο το κούρεμα και το γνωρίζαμε» - Αντιδράσεις

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Ήταν προκαθορισμένο το κούρεμα και το γνωρίζαμε» - Αντιδράσεις

Σε συνέντευξη που παρεχώρησε την Τρίτη (02/02) στον Χρύσανθο Τσουρούλλη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έκανε μεταξύ άλλων, αναφορά για το θέμα του «κουρέματος» των καταθέσεων και τους χειρισμούς της τότε πρώιμης διακυβέρνησής του.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Για να είμαστε δίκαιοι, το κούρεμα των καταθέσεων ήταν προαποφασισμένο. Εντός 15 ημερών κλήθηκα να πάρω αποφάσεις, ελήφθη η πρώτη απόφαση, σύμφωνα με την οποία είναι γνωστό ότι ισοδυναμούσε με μόλις δύο ετών τόκους. Θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση, όμως έπειτα λήφθηκαν άλλες αποφάσεις.»

Για να συνεχίσει: «Μην ξεχνάτε ότι πλέον πρόκειται για κανόνα. Από την 1 Ιανουαρίου, οποιεσδήποτε κεφαλαιουχικές ανάγκες των τραπεζών προκύψουν, θα ικανοποιούνται κατά τον τρόπο που επεβλήθη σ' εμάς το 2013. Το συζητάμε όμως με την Κριστίν Λαγκάρντ, με τον Μάριο Ντράγκι, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και άλλους. Εκείνο που μου λένε όμως είναι ‘’μπράβο που τα καταφέρατε’’, παρά τη σκληρότητα. Εκείνοι που πλήρωσαν το τίμημα και το κόστος ήταν άλλοι».

Αυτές τις δηλώσεις παραδοχές, σχολίασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, αναφορικά με το ΚΥΠΕ, δηλώνοντας:

«Είναι πλέον προφανές ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ένιωσε κανένα πιστόλι στον κρόταφο. Γνώριζε αυτό το σενάριο, εξ΄ου και ο οικογενειακός του περίγυρος, έσπευσε να αποσύρει τα χρήματα του από τις κυπριακές τράπεζες».

Συνέχισε σημειώνοντας:

«Τρία χρόνια μετά το κούρεμα των καταθέσεων, ο κυπριακός λαός αναμένει να μάθει:

  • Ποια πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς τους Ά και Β΄ βαθμού αλλά και εταιρείες που συνδέονται με αυτά, είχαν οποιαδήποτε προνομιακή μεταχείριση και πληροφόρηση  τόσο κατά την κλειστή περίοδο των τραπεζών όσο και τις ημέρες πριν από το κούρεμα;
  • Τι απέγιναν τα επιπλέον 3.6 δις  ευρώ που περίσσεψαν από το κούρεμα;»

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top