ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προδρόμου: Να αξιοποιηθεί ο διαπολιτισμικός διάλογος στην προσπάθεια επίλυσης Κυπριακού

Προδρόμου: Να αξιοποιηθεί ο διαπολιτισμικός διάλογος στην προσπάθεια επίλυσης Κυπριακού

Οι απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της, καθιστούν αναγκαία τη θέσπιση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Προδρόμου

Ο διαπολιτισμικός διάλογος αξιοποιείται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η αποδοχή, ο σεβασμός και η αλληλοκατανόηση των πολιτιστικών και ιστορικών καταβολών της κάθε κοινότητας στην Κύπρο, αποτελεί προϋπόθεση για τη θετική έκβαση της εν εξελίξει διαπραγματευτικής διαδικασίας

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Προδρόμου μιλούσε σε παρέμβασή του στις εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία και ολοκληρώθηκε την Τρίτη (09/02) στη Σόφια.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, «οι απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της, καθιστούν αναγκαία τη θέσπιση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών που να βασίζονται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, αλλά και στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μελών της Ευρώπης».

«Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε, το ΣτΕ διαδραματίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο όσον αφορά στην προάσπιση και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», αναφέρεται.

Πρόσθεσε ακόμη μεταξύ άλλων ότι «ο διαπολιτισμικός και διαθρησκευτικός διάλογος αποτελεί, επίσης, ένα ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ευρώπη».

«O διαπολιτισμικός διάλογος, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, αξιοποιείται και στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για επίλυση του κυπριακού προβλήματος», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η αποδοχή, ο σεβασμός και η αλληλοκατανόηση των πολιτιστικών και ιστορικών καταβολών της κάθε κοινότητας στην Κύπρο, αποτελεί προϋπόθεση για τη θετική έκβαση της εν εξελίξει διαπραγματευτικής διαδικασίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Πρόδρομου ανέφερε ότι «η επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, στη βάση, μεταξύ άλλων, και των αρχών αυτών, θα αποτελέσει θετικό παράδειγμα και θα συμβάλλει σημαντικά στην εδραίωση και την προώθηση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top