ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς: Κατάθεση πρώτου κατηγορουμένου

Υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς: Κατάθεση πρώτου κατηγορουμένου

Η διαδικασία, σε σχέση με τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς, συνεχίστηκε την Πέμπτη (11/02) στο Κακουργιοδικείο Πάφου με την κατάθεση του 1ου κατηγορούμενου Παναγιώτη Ηρακλέους.

Τη θέση ότι ο παραπονούμενος δεν ήταν επικίνδυνος, εξέφρασε η κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου στην υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη με αστυνομικούς.

Ο κ. Χατζηκύρου ανέφερε πως αδικαιολόγητα οι δύο κατηγορούμενοι κλώτσησαν τον παραπονούμενο, με τον 1ο κατηγορούμενο να απαντά πως τον κλώτσησε γιατί φοβήθηκε να μην καταλήξουν και οι ίδιοι όπως οι συνάδερφοι τους που τραυματίστηκαν από τα κτυπήματα που τους έφερε ο παραπονούμενος.

Ο κ. Χατζηκύρου ανέφερε στο πλαίσιο της αντεξέτασής του στον 1ο κατηγορούμενο, Παναγιώτη Ηρακλέους, ότι δεν φορούσε γάντια όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις όταν κάποιος είναι ματωμένος. Είπε ακόμη πως εφόσον ο παραπονούμενος ήταν επικίνδυνος, δεν θα έπρεπε ο κατηγορούμενος να μιλά στο τηλέφωνο όπως διαφάνηκε στο βίντεο που προβλήθηκε στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου.

Ο κατηγορούμενος είπε πως από τη στιγμή που δεν ήξερε πού είναι το μαχαίρι, δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αφήσει τον κατηγορούμενο να σηκωθεί. Έβγαλε, είπε, από τις τσέπες του κάποια προσωπικά του αντικείμενα αλλά όχι το μαχαίρι. Η κατηγορούσα Αρχή ωστόσο ανέφερε πως τα αντικείμενα έπεσαν από τις τσέπες του παραπονούμενου από τα κτυπήματα που δέχτηκε.

Ο Ηρακλέους ανέφερε στο δικαστήριο πως εναντίον του παραπονούμενου χρησιμοποίησε την ανάλογη βία που απαιτείτο υπό τις περιστάσεις και ενώ είχε στείλει 4 συναδέρφους του στο Νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο, όπως είπε, να ήθελε να του κάνει κακό αλλά να τον αφοπλίσει.

Η σημερινή δικάσιμος ξεκίνησε γύρω στη 13:30 το μεσημέρι με την κατάθεση του πρώτου εκ των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών, εξαιτίας προηγούμενης υπόθεσης που προηγείτο κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Η κατάθεση του 1ου κατηγορούμενου Παναγιώτη Ηρακλέους κατατέθηκε ως τεκμήριο χωρίς να αναγνωστεί.

Ο 1ος κατηγορούμενος ζήτησε αλλαγή της κατάθεσής του ότι δηλαδή αντί για 3 με 4 κτυπήματα που έφερε εναντίον του παραπονούμενου, είπε στο δικαστήριο ότι έφερε εναντίον του 5 με 6 κτυπήματα.

Στο δικαστήριο προβλήθηκε και σχετικό βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς την ημέρα του επεισοδίου.

Ερωτηθείς από τον κ. Χατζηκύρου, ο κατηγορούμενος είπε πως ζήτησε από τον παραπονούμενο να παραδώσει το μαχαίρι για να του γίνει σωματική έρευνα. Αυτός τότε, είπε ο κατηγορούμενος, σηκώθηκε από την καρέκλα, έβρισε τους αστυνομικούς απειλώντας τους ότι θα τους σφάξει όπως και τους προηγούμενους.

Ωστόσο ο κ. Χατζηκύρου είπε πως ο κατηγορούμενος ψεύδεται και πως το πρώτο που είπαν στον παραπονούμενο, όταν τον συνάντησαν στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, ήταν η φράση «είσαι εσύ που μαχαίρωσες αστυνομικούς». Είπε ακόμη πως ο παραπονούμενος δεν κτύπησε τους αστυνομικούς με τα πόδια του.

Στο δικαστήριο έγινε αναφορά από τον κατηγορούμενο και σε ένα μεταλλικό αντικείμενο που κρατούσε ο παραπονούμενος που - όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων αφού ο παραπονούμενος το άφησε στο έδαφος - ότι πρόκειται για μεταλλικό φαναράκι, όπως είπε κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης του από την κατηγορούσα Αρχή.

Ο κατηγορούμενος είπε πως ο παραπονούμενος ήταν αντιδραστικός και πως σκοπός τους ήταν να τον κρατήσουν κάτω στο πάτωμα για να μην σηκωθεί.

Η κατηγορούσα Αρχή ωστόσο υπέβαλε τη θέση ότι ο παραπονούμενος δεν κρατούσε τίποτα και πως οι δύο αστυνομικοί το γνώριζαν αυτό.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε στο δικαστήριο πως όταν κάποιος είναι ματωμένος, έχουν σαφείς οδηγίες να μην τον ακουμπούνε με τα χέρια τους.

Ο κ. Χατζηκύρου ρώτησε τον κατηγορούμενο τότε γιατί τον ακούμπησαν όταν ξεκίνησαν τα κτυπήματα εις βάρος του παραπονούμενου, με τον κατηγορούμενο να απαντά πως μπορεί να τον άγγιξε ωστόσο δεν επιθυμούσε να έρθει σε κοντινή επαφή μαζί του.

Ο κ. Χατζηκύρου ανέφερε πως με τα κτυπήματα που έδωσε στον παραπονούμενο, αυτός δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Στο δικαστήριο έγινε αναφορά και στο σπρέυ που χρησιμοποίησαν οι δύο αστυνομικοί το οποίο ήταν ληγμένο χωρίς ωστόσο αυτό να το γνωρίζει ο παραπονούμενος.

Η προβολή του βίντεο συνεχίστηκε σε όλη τη σημερινή δικαστική διαδικασία.

Ο Παναγιώτης Ηρακλέους κατέθεσε ότι αμέσως μόλις του ζητήθηκε από τους συναδέλφους του έσπευσε στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει.

Ο κ. Χατζηκύρου είπε πως η αναστάτωση του κατηγορούμενου για τον τραυματισμό των συναδέρφων του ήταν δικαιολογημένη, ωστόσο χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία εναντίον του παραπονούμενου, με τον κατηγορούμενο να δηλώνει πως ουδέποτε τον κτύπησε από τη μέση και πάνω.

Η κατηγορούσα Αρχή υπέδειξε φωτογραφικό υλικό στο οποίο διαφαίνονταν ότι έγιναν κάποια χτυπήματα και από τη μέση και πάνω.

Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση εκ νέου για την 2 Μαρτίου στις 09:30. Διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι να είναι παρόντες με τους ίδιους όρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top