ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πλήρης εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου είναι θέμα ημερών, κατά τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Η πλήρης εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου είναι θέμα ημερών, κατά τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Προτεριότητα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, είναι η ασφάλεια των γηπέδων και για αυτό προχωρούν σχετικά μέτρα όπως η Κάρτα Φιλάθλου.

Με στόχο την τήρηση της ασφάλειας κατά τη διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων τόσο εντός όσο και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως έχει θέσει ανάμεσα στις υψηλότερες των προτεραιοτήτων του την εφαρμογή πακέτου μέτρων καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα στη βάση της τροποποίησης του Νόμου για την Καταστολή της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2014, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.

Σε ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου «Διαχείριση ασφάλειας αθλητικών εγκαταστάσεων» του Γιώργου Γιαπανά, με θέμα τη Διαχείριση της Ασφάλειας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων – που ανέγνωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ανδρέας Μυλωνά- ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι τα μέτρα πρόληψης, καταστολής αλλά και αποτροπής, που αυξάνουν σταδιακά την ασφάλεια στους αθλητικούς μας χώρους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την προώθηση του θεσμού των επιτηρητών με εκπαιδεύσεις και εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις, σε συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ, οι οποίες αφορούν τους υπεύθυνους ασφαλείας των σταδίων, και την προώθηση της εφαρμογής του θεσμού της Κάρτας Φιλάθλου, η οποία με βάση τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από τον Κ.Ο.Α. που έχει αναλάβει το τεχνικό μέρος της υλοποίησής της, θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή αρχές του 2016.

Περαιτέρω, σημείωσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι προωθείται η αναβάθμιση των σταδίων στο πλαίσιο της λειτουργίας της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων και η υλοποίηση των μέτρων υποδομής που επιβάλλονται από τη νομοθεσία μας και στο πακέτο μέτρων που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση για τα γήπεδα Α´ κατηγορίας ομαδικών αθλημάτων, από τον στρατηγικό συνεργάτη.

Παράλληλα, είπε, στηρίζουμε προγράμματα κοινωνικών παρεμβάσεων σε συνεργασία με ΚΟΑ, όπως είναι η προώθηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των φιλάθλων, οι εκστρατείες για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το θέμα με στόχο την καλλιέργεια υγιούς φίλαθλου κόσμου αλλά και την υπευθυνότητα που πρέπει να διακατέχει τον καθένα μας όποτε επισκέπτεται τους αθλητικούς χώρους προς αποφυγή κάθε μορφής βίαιης ή απρεπούς συμπεριφοράς.

Από την πλευρά μας, συνέχισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, πρέπει να πω ότι εργαζόμαστε σκληρά για τη διαφύλαξη των υγιών και ευγενών στόχων του αθλητισμού. Όμως, για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και για να πατάξουμε τα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού, σημείωσε, χρειαζόμαστε τη σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων και ολόκληρης της κοινωνίας.

«Γι’ αυτό και πρωτοβουλίες όπως αυτή του κ. Γιώργου Γιαπανά να αναδείξει το σοβαρό θέμα της ανάγκης ορθής διαχείρισης της ασφάλειας που αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, είναι άξιες συγχαρητηρίων και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα αθλητισμού, πόσο δε μάλλον για όσους εμπλέκονται στον καταρτισμό σχεδίων ασφάλειας. Τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν αποφασιστικά στις προσπάθειες επίτευξης του έργου που καλούμαστε όλοι να φέρουμε σε πέρας», συμπλήρωσε.

«Πρέπει, με συντονισμένες προσπάθειες, με την όλη στάση και συμπεριφορά μας να απομονώσουμε όσους μετέρχονται βίας και κυρίως τους πρωτεργάτες της βίας. Να δείξουμε έμπρακτα το σεβασμό μας προς το άθλημα που αγαπούμε, την ομάδα που αγαπούμε, και τον αθλητισμό γενικά και να καλλιεργήσουμε και μεταλαμπαδεύσουμε στους νεότερους το αίσθημα του ευ ανωνίζεσθαι», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top