ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Νικόλα προς Αναστασιάδη: «Ο Πρόεδρος φοβάται τον δημόσιο διάλογο»

Πυρά Νικόλα προς Αναστασιάδη: «Ο Πρόεδρος φοβάται τον δημόσιο διάλογο»

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση σε κρίσιμα ζητήματα όπως τα 22 κριτήρια και τις εξαιρέσεις στο περιουσιακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη χθεσινή του ομιλία ενώπιον της Βουλής, “δυστυχώς απέδειξε ότι φοβάται το δημόσιο διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση επί της πορείας των διαπραγματεύσεων,” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ωστόσο χαιρέτισε την παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδης στη Βουλή.

Στις δηλώσεις του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανέφερε πως στην ομιλία του ο ΠτΔ “απέφυγε να κάνει κάποια αναφορά στο ρόλο της κατοχικής Τουρκίας και στην αποκλειστική ευθύνη της για τη μη-επίλυση του Κυπριακού, προτίμησε να μην απαντήσει στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του κ. Ακιντζί και του εκπροσώπου του και επέλεξε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης και απέφυγε να αγγίξει επί της ουσίας τα κεφάλαια που μας ενδιαφέρουν εμάς”.

Επίσης, σημείωσε, ότι “επιβεβαίωσε ότι η πολιτική του είναι συνέχεια της πολιτικής Χριστόφια, με νέες «γενναιόδωρες προσφορές», συσκότιση, μυστική διπλωματία και αναρίθμητες ασάφειες εις βάρος των δίκαιων αιτημάτων του κυπριακού ελληνισμού και δημιούργησε νέες απορίες και νέες ανησυχίες στους Ελληνοκύπριους και κυρίως στους πρόσφυγες και τους ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών”.

Είπε πως “επικαλέστηκε αποσπασματικά τους τρεις Προέδρους Δημοκρατίας τους οποίους όμως πολέμησε με πάθος όταν ήσαν αυτοί ηγέτες της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ωραιοποίησε σειρά διαχρονικών τουρκικών θέσεων ή προνοιών του Σχεδίου Ανάν που έγιναν δεκτές, είτε από τον ίδιο, είτε από τον κ. Χριστόφια, όπως για παράδειγμα την αριθμητική ισότητα και τους ξένους δικαστές”.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση σε κρίσιμα ζητήματα, όπως για παράδειγμα “ποια είναι τα 22 κριτήρια και εξαιρέσεις στο περιουσιακό; γιατί ο κ. Έιντε θεωρεί πως το περιουσιακό «κατά 90% είναι λυμένο»; ποια είναι τα κριτήρια συζήτησης του εδαφικού; ποιοι είναι οι μηχανισμοί επίλυσης αδιεξόδου που διαφήμισε; ποιοι είναι οι μηχανισμοί λήψεως αποφάσεων; πόσο είναι το κόστος των κρίσιμων οικονομικών παραμέτρων της λύσης; ποιοι είναι οι όροι εντολής για τις μελέτες βιωσιμότητας που ανέφερε;”.

Χαιρετίζουμε, σημείωσε, “τη χτεσινή παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη στη Βουλή, έστω και στο πλαίσιο ενός μονολόγου”.

“Το Δημοκρατικό Κόμμα προτείνει και ευελπιστεί ότι σύντομα θα υπάρξει μια νέα παρουσία του Προέδρου στη Βουλή, στο πλαίσιο διαλόγου αυτή τη φορά, ώστε να μπορεί να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους 56 αντιπροσώπους του λαού. Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για χάραξη νέας στρατηγικής στο Κυπριακό, που να προστατεύει την Κυπριακή Δημοκρατία και να στοχεύει σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας με το σωστό όμως περιεχόμενο”, πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top