ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στο «Ελευθερία», στον τελικό futsal μεταξύ Κύκκου Β΄ και Λανιτείου

Επεισόδια στο «Ελευθερία», στον τελικό futsal μεταξύ Κύκκου Β΄ και Λανιτείου

Από επεισόδια σημαδεύτηκε ο τελικός Futsal (18/02) μεταξύ των ομάδων του Λανίτειου Λυκείου και του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου Β΄.

Επεισόδια που ευτυχώς δεν πήραν διαστάσεις, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι πήραν μέτρα, καλώντας στο χώρο και την Αστυνομία…

Του Φάνη Μακρίδη

Βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος Futsal που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά, κάθε σχολείο είχε το δικαίωμα να προβεί σε διευθετήσεις ώστε η ομάδα του να υποστηρίζεται από 45 μαθητές, με την προϋπόθεση οι τελευταίοι να συνοδεύονται/επιτηρούνται από πέντε εκπαιδευτικούς του σχολείου τους.

Δικαίωμα που εξάσκησαν και τα δυο σχολεία. Ως εδώ όλα καλά…

Δυστυχώς στην κλειστή αίθουσα «Ελευθερία» υπήρχε και μεγάλος αριθμός μαθητών από το Λύκειο Κύκκου Β΄, οι οποίοι από μόνοι τους μετέβησαν στο χώρο και ήθελαν να μπουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Ευτυχώς, λήφθηκαν μέτρα και δεν επετράπη η είσοδός τους στην κλειστή αίθουσα, ώστε να μην δημιουργηθούν ανισορροπίες.

Δυο εξωσχολικοί, ωστόσο, έσπασαν το τζάμι της αίθουσας τζούντο, εισήλθαν στον χώρο που γινόταν ο αγώνας και κατέβασαν ένα πανό που είχαν αναρτήσει μαθητές του Λανιτείου.  Ευτυχώς η παρέμβαση των εκπαιδευτικών ήταν καταλυτική. Ηρέμησαν τα πνεύματα, ενώ μερίμνησαν να μεταβεί αστυνομική δύναμη στον χώρο ώστε να αποχωρήσει με ασφάλεια η αποστολή του Λανιτείου, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ευτυχώς, πέραν από το τζάμι της αίθουσας τζούντο και το σπάσιμο ορισμένων πλαστικών καθισμάτων, δεν υπήρξε κάτι περισσότερο.

Η επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Κάλλη Χατζηιωσήφ, σε δηλώσεις της στο ThemaOnline, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με στενοχωρεί αφάνταστα που είχαμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Δυστυχώς η σωματειακή νοοτροπία παρείσφρησε και εδώ, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτές τις κακές νοοτροπίες, που ως κοινωνία έπρεπε να είχαμε αντιμετωπίσει».

Η κ. Χατζηιωσήφ που έχει βραβευτεί για την προσφορά της στον αθλητισμό, πρόσθεσε: «Προς Θεού δεν έχω τίποτα με το ποδόσφαιρο. Το λατρεύω. Είναι ο βασιλιάς των σπορ και γι΄ αυτό ήμουν υπέρ της ένταξης του αθλήματος στα σχολικά πρωταθλήματα. Δυστυχώς, όμως, είχαμε φαινόμενα που παρουσιάζονται σε ποδοσφαιρικά γήπεδα. Να σκεφτείτε ότι την ίδια ώρα στη Λεμεσό γινόταν ο τελικός πετόσφαιρας και όλα τέλειωσαν ομαλά. Την Παρασκευή (19/02) στο ‘Ελευθερία’ πραγματοποιήθηκε ο τελικός καλαθόσφαιρας μεταξύ του Λανιτείου και του Κύκκκου Β΄ και είχαμε πολύ όμορφες στιγμές. Στο τέλος οι μαθητές αγκαλιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν μαζί. Μιλάμε για την αποθέωση του αθλητισμού. Έστειλαν το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός ενώνει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top