ΚΟΣΜΟΣ

Μπλόκο από παντού στους Αφγανούς πρόσφυγες (video)

Μπλόκο από παντού στους Αφγανούς πρόσφυγες (video)

Πρόσφυγες δύο ταχυτήτων! Ενώ 55000 Αφγανοί πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΜΔ, στη Γερμανία ξεκινά εκστρατεία για επιστροφή των προσφύγων που ξεπέρασαν το περασμένο έτος το ένα εκατομμύριο.

Σήμερα, ένα ναυλωμένο αεροπλάνο με 125 Αφγανούς πρόσφυγες απογειώθηκε από το Βερολίνο και έφθασε στην Καμπούλ επαναπατρίζοντας τους μετανάστες.

Οι πρόσφυγες επέστρεψαν οικειοθελώς ενώ αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι στο πλαίσιο προσπάθειας επαναπατρισμού που ξεκίνησε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Αξιωματούχοι στην Καμπούλ καλωσόρισαν τους πρόσφυγες με πινακίδες όπου αναγραφόταν «Καλώς ήρθατε και πάλι, το Αφγανιστάν σας χρειάζεται».

Η γερμανική πρεσβεία στο Αφγανιστάν σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μετά από μια δύσκολη διαδρομή για να φθάσουν στη Γερμανία μέσα στα χέρια των διακινητών συνειδητοποίησαν ότι το μέλλον τους είναι στο Αφγανιστάν και ότι τους χρειάζεται η χώρα καταγωγή τους».

Στους πρόσφυγες που έφθασαν παράνομα στην Ευρώπη δίδονται οικονομικά και επαγγελματικά κίνητρα για επαναπατρισμό.

Αυτοί όμως που δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα νωρίτερα, έχουν βρει κλειστές τις πόρτες στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΜΔ και δικαίως φωνάζουν «Γιατί όχι οι Αφγανοί;», με κραυγαλέα απελπισία, όπως φαίνεται στο πιο κάτω βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top