ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί συμφωνία αναγνώρισης τίτλων σπουδών Κύπρου-Ρωσίας

Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί συμφωνία αναγνώρισης τίτλων σπουδών Κύπρου-Ρωσίας

Στην κοινή διαπίστωση ότι ύψιστη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η άμεση προώθηση της υπογραφής της συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, κατέληξαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής και ο Πρέσβης της Κύπρου στη Μόσχα, Γιώργος Κασουλίδης.

Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή,(26/2) έγινε μια συνοπτική ενημέρωση των εν εξελίξει ζητημάτων Κύπρου-Ρωσίας που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν επίσης απόψεις σε σχέση με τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στο ευρύτερο πλαίσιο του στόχου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που αφορά στην αύξηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου και της προβολής της.

Κατά τη συνάντηση ήταν κοινή η διαπίστωση ότι θα πρέπει να τεθεί ως ύψιστη προτεραιότητα η άμεση προώθηση της υπογραφής της συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, γεγονός που θα δώσει έναυσμα για ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών στην ανώτερη εκπαίδευση, αναφέρεται.

Από πλευράς του κ. Κασουλίδη εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι από ρωσικής πλευράς θα μπορούσε να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για σπουδές και συνεργασίες στην Κύπρο.

Λαμβάνοντας υπόψη το θετικό κλίμα και την άριστη συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων σε Κύπρο και Ρωσία, τόσο ο κ. Καδής, όσο και ο κ Κασουλίδης συμφώνησαν ότι θα εργαστούν από κοινού για την προώθηση των στόχων που έχει θέση η κυπριακή πλευρά όσον αφορά στις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Παίρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top