ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδούλωτη Κερύνεια: Καταστέφεται η εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Κερύνεια

Αδούλωτη Κερύνεια: Καταστέφεται η εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Κερύνεια

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια με σημερινή του ανακοίνωση καλεί τους αρμόδιους να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να ενεργήσουν για την αποκατάσταση της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που δεσπόζει του λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας.

«Πληροφορούμαστε ότι η εκκλησία μετατρέπεται σε ερείπιο και πεζουναρκό, ενώ δεν υπάρχει πλέον το καμπαναριό το οποίο υψωνόταν κατακόρυφα πάνω από το λιμάνι και μαρτυρούσε ότι όλοι αυτοί που λυμαίνονται σήμερα την πόλη δεν είναι οι αυτόχθονες χριστιανοί ορθόδοξοι για τους οποίους κτυπούσε κάθε Κυριακή η καμπάνα του Αρχαγγέλου, αλλά είναι οι βάρβαροι αλλόθρησκοι κατακτητές οι οποίοι μπήκαν στην πόλη κατακτητές το 1974», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.

«Καλούμε τους αρμοδίους να ενεργήσουν άμεσα και να απαιτήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να ενεργήσουν για την άμεση παλλινόρθωση και αποκατάσταση του ιερού Ναού με το καμπαναριό και το σταυρό στην κορυφή του», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top