ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους της εξόδου

Η τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους της εξόδου

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ εκτίμησε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων ότι η πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ είναι «ο μεγαλύτερος εσωτερικός κίνδυνος για την οικονομική σταθερότητα».

Όπως συμπλήρωσε, η οικονομία της χώρας θα επηρεαζόταν αρνητικά από την αβεβαιότητα που θα δημιουργούσε το λεγόμενο Brexit.

Πάντως σημείωσε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας δε θα συμμετάσχει με τη μία ή την άλλη πλευρά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου.

Παρόλα αυτά ο κ. Κάρνεϊ βρέθηκε άμεσα στο στόχαστρο των ευρωσκεπτικιστών που τάσσονται κατά της παραμονής στην ΕΕ, με τον Συντηρητικό βουλευτή Τζέικομπ Ρις-Μογκ να τον κατηγορεί για μεροληπτικά φιλοευρωπαϊκά σχόλια

Κατά τον Καναδό τραπεζίτη η αβεβαιότητα που θα δημιουργούσε το Brexit θα επηρέαζε τις επενδύσεις, τις δαπάνες των νοικοκυριών και τη στερλίνα.

Παράλληλα, σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και επίσης βουλευτή των Συντηρητικών Άντριου Τάιρι, ο κ. Κάρνεϊ σημειώνει ότι η συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ «έχει ενισχύσει τον δυναμισμό της βρετανικής οικονομίας» και έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τους εταίρους που πέτυχε ο Πρωθυπουργός Κάμερον, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας δηλώνει στην επιστολή του ότι «εξασφαλίζει μία σειρά προστασιών και πρόσθετων εργαλείων που θα βοηθήσουν στη διαφύλαξη της ικανότητας της Τράπεζας να συνεχίσει να επιτυγχάνει τους θεσπισμένους στόχους της».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top