ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! «Φαγοπότι» εκατομμυρίων με καύσιμα λεωφορείων

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! «Φαγοπότι» εκατομμυρίων με καύσιμα λεωφορείων

Ποιους καίνε τα στοιχεία «φωτιά» που αποκαλύπτει σε επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτής

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

Ο Γενικός Ελεγκτής εισηγείται τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας εις βάρος των εταιρειών αστικών λεωφορείων, οι οποίες φέρονται να κερδοσκοπούσαν σε βάρος του κράτους, «φουσκώνοντας» το κόστος κατανάλωσης καυσίμων.

Στον Γενικό Εισαγγελέα εισηγείται να παραπεμφθεί το θέμα προμήθειας καυσίμων σε εταιρείες αστικών λεωφορείων, ο Γενικός Ελεγκτής, με σκοπό να εξεταστεί κατά πόσον δύο από αυτές επωφελήθηκαν εις βάρος του δημοσίου, παρουσιάζοντας τιμολόγια που παρέπεμπαν σε μεγαλύτερη κατανάλωση από την πραγματική, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γενικός Ελεγκτής υπέδειξε ότι το κράτος έχανε κάθε χρόνο €500.000 από τις εκπτώσεις που δυνατόν να έπαιρναν εταιρείες από τους προμηθευτές καυσίμων και τις οποίες πιθανώς να αξιοποιούσαν για ίδιον όφελος.

Ειδικά όσον αφορά την επαρχία Λευκωσίας, από έλεγχο που έγινε, σε σύγκριση με το 2014, διαπιστώθηκε ότι το 2015 (όταν καταμετρούνταν επ’ ακριβώς οι καταναλωθείσες ποσότητες καυσίμων) παρατηρήθηκε μείωση κατά 470.000 λίτρα (ποσοστό 17%) ενώ στην επαρχία Λεμεσού η μείωση ανήλθε σε 585.000 λίτρα ή ποσοστό 30%.

Ο Ελεγκτής κάνει επίσης λόγο για διαπλοκή και αφήνει να νοηθεί ότι ανάδοχοι εισέπρατταν τις εκπτώσεις που εκτιμάται ότι τους παραχωρούσαν εταιρείες πετρελαιοειδών για ίδιον όφελος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top