ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκάνδαλο ΧΥΤΑ: Στην Κύπρο ο Κοκότσης – Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπόπτων

Σκάνδαλο ΧΥΤΑ: Στην Κύπρο ο Κοκότσης – Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπόπτων

Mε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαραθούντα.

Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ανακριτές εξετάζουν αριθμό εγγράφων και αξιολογούν συγκεκριμένες μαρτυρίες που έχουν εξασφαλίσει.

Για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση ο, τελών σε διαθεσιμότητα, οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης, και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. Οι κύριοι Πατσαλίδης και Βέργας αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Κλειδί για την εξέλιξη των ερευνών θεωρούν οι ανακριτές την κατάθεση του Γενικού Διευθυντή της διαχειρίστριας εταιρείας Γιάννη Κοκότση, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες , αναμένεται να φτάσει την Τετάρτη (09/03) στην Κύπρο οικειοθελώς, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας. Εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΧΥΤΑ.

Ο δικηγόρος του Κοκότση ενημέρωσε την Αστυνομία  ότι από την Τετάρτη (09/03) ο πελάτης του θα είναι στην διάθεση των ανακριτών αρχών της Κύπρου. 

Στο μεταξύ οι ανακριτές αναμένουν από τα τραπεζικά ιδρύματα να τους παραδώσουν στοιχεία για όλους τους συλληφθέντες, μετά την εξασφάλιση από το δικαστήριο διαταγμάτων άρσης του τραπεζικού τους απορρήτου.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προκύπτουν νέες μαρτυρίες για τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος, το οποίο υπερχρέωνε τις τοπικές αρχές δηλώνοντας μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών για να αποκομίζει υπερκέρδη.

Επιπρόσθετα εξετάζονται οι διαδικασίες ζυγίσματος των σκουπιδιών, ενώ θα γίνει και ογκομέτρηση για τα σκουπίδια που εναπόθεταν οι τοπικές αρχές , για να διαπιστωθεί το μέγεθος της παραποίησης.

Η πορεία των ερευνών αξιολογήθηκε χθες σε νέα σύσκεψη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top