ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάθε ποιος «πουντζιάζει» τα «λαπόρτα» τελικά...

Μάθε ποιος «πουντζιάζει» τα «λαπόρτα» τελικά...

Οι δράσεις της αστυνομίας έχουν κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια και τα «λαπόρτα» πέφτουν βροχή, όπως ακούμε πολλούς συμπολίτες μας να παραπονιούνται. Ειδικά την περίοδο των αργιών και τα Σαββατοκύριακα το φαινόμενο εντείνεται.

Του Ανδρέα Χαραλάμπους

Τα παράπονα συνήθως συνοδεύονται με την γεμάτη σιγουριά και αυτοπεποίθηση τοποθέτηση, «εν να φκάλουν τα λεφτά των γιορτών οι αστυνομικοί». Έχει όμως αυτός ο ισχυρισμός βάση;

Το «ThemaOnline» θέλοντας να ξεκαθαρίσει αυτό το πάγιο ερώτημα μίλησε με τον Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου, κ. Γιαννάκη Χαραλάμπους, ο οποίος τοποθετήθηκε ευθέως και κατηγορηματικά επί του θέματος.

«Όλα τα χρήματα που εισπράττονται από τα πρόστιμα που επιβάλλονται για οδικές παραβάσεις πάνε στα ταμεία του κράτους. Ανάλογα με τον δήμο όπου παρατηρείται η παράβαση ενδέχεται κάποιο ποσό να πάει στα ταμεία του δεν λόγω δήμου, υπό προϋποθέσεις», σημείωσε.

«Η Αστυνομία Κύπρου δεν επωφελείται ούτε με ένα σεντ από αυτές τις εισπράξεις, αφού το Σώμα αποτελεί εκτελεστική εξουσία και υποχρέωσή της είναι να εφαρμόζει την υφιστάμενη νομοθεσία, όπως αυτή ψηφίστηκε από τους βουλευτές και στην οποία δεν έχει κανένα λόγο», συνέχισε.

Όσον αφορά την αύξηση των περιπόλων κατά τις προαναφερθείσες περιόδους, ο κ. Χαραλάμπους μας ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο γεγονός παρατηρείται λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας, αλλά και των καταγγελιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top