ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημητριάδης: «Οι εταιρείες δεν είναι πινγκ πονγκ στις ορέξεις του δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας»

Δημητριάδης: «Οι εταιρείες δεν είναι πινγκ πονγκ στις ορέξεις του δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας»

Λάβρος κατά του δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας ο Υπουργός Μεταφορών, με φόντο τη μεταφορά των εταιρειών πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στη Λεμεσό.

Της Ματίνας Ζησιάδου

«Τον τελευταίο λόγο για τη μεταφορά των εταιρειών πετρελαιοειδών θα έχει το Υπουργικό», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, σε μία προσπάθεια να δώσει τέλος στο ζήτημα μεταφοράς τους από το λιμάνι της Λάρνακας στο λιμάνι της Λεμεσού.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τον τελευταίο λόγο για τη μεταφορά των εταιρειών θα έχει μόνο η Κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το Υπουργικό είχε ήδη λάβει την απόφασή του η οποία όριζε ότι οι εταιρείες θα παρέμεναν στο λιμάνι της Λάρνακας έως και τον Αύγουστο του 2016, οπότε και θα μεταφέρονταν στο λιμάνι της Λεμεσού.

«Οι εταιρείες δεν είναι πινγκ πονγκ στις ορέξεις ή στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας. Υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Υπουργικού για το θέμα, συνεπώς μόνο το Υπουργικό μπορεί να την ανατρέψει ή όχι», δηλώνει με νόημα ο Υπουργός Μεταφορών.

Ο Υπουργός παράλληλα τόνισε ότι οι εταιρείες Noble και ΕΝΙ, γνώριζαν ότι θα μεταφερθούν, ενώ για την εταιρεία ΤΟΤΑL ανέφερε πως δεν έχει εγκαταστάσεις στη Λάρνακα.

Κληθείς να σχολιάσει εάν έχει γίνει πρόβλεψη για εγκατάσταση των εταιρειών, ο κ. Δημητριάδης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι οι εμπειρογνώμονες είχαν βρει πολλούς χώρους όπου θα μπορούσαν να εγκατασταθούν οι εταιρείες.

Αντιδρά και το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στη διελκυστίνδα τοπικών αρχών και Κυβέρνησης, έρχεται να προστεθεί και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με τον Πρύτανη Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, να τονίζει ότι η παραμονή -ή μη- των εταιρειών, θα καθορίσει και τα σχέδια του Πανεπιστημίου Κύπρου για την ίδρυση -ή μη- του τμήματος Χημικών Μηχανικών.

Πάντως «πυροσβεστικά» παρενέβει  ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, αναφέροντας ότι «εάν δεν ενδιαφέρεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την ίδρυση του εν λόγω τμήματος, τότε τα πράγματα αλλάζουν», ενώ επεσήμανε και το ενδιαφέρον του ΤΕΠΑΚ για την ίδρυση αντίστοιχου τμήματος. Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν αναστέλλεται η απόφαση για δημιουργία πανεπιστημιακών υποδομών στη Λάρνακα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top