Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς: «Σύντομα απόφαση για τον ELA της Λαϊκής»

Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς: «Σύντομα απόφαση για τον ELA της Λαϊκής»

Πολύ κοντά στη λήψη απόφασης για το θέμα της παραχώρησης επείγουσας ρευστότητας στη Λαϊκή Τράπεζα από το μηχανισμό ELA βρίσκεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) Δήμητρα Καλογήρου, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, για τον απολογισμό του έργου της Επιτροπής για το 2015, η Επιτροπή ολοκλήρωσε την εξέταση της ενδεχόμενης χειραγώγησης της αγοράς από μη ανακοίνωση του ELA προς τους επενδυτές. Όπως ανέφερε, η κ. Καλογήρου, ανακοίνωση για το θέμα του ELA υπήρχε μόνο προς το τέλος με δύο μικρά ενημερωτικά δελτία, μετά την ανάληψη της Λαϊκής από την Κυβέρνηση με €1,8 δις το Μάιο του 2012. Να σημειωθεί ότι η Λαϊκή είχε ξεκινήσει τον δανεισμό από τον ELA το 2011, με το ποσό να φτάνει από τα €490  εκατ. στα €9,20 δισ. στις αρχές του 2013.

Όπως είπε η κ. Καλογήρου, πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα, αφού μεταξύ άλλων σχετίζεται και με την Κεντρική Τράπεζα, και η απόφαση για το θέμα του ELA δεν είναι εύκολη.

Ωστόσο, είπε, έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα, και το Συμβούλιο θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις για αυτό το θέμα. Είπε επίσης ότι αν μετά την εξέταση από τη Νομική Υπηρεσία διαπιστωθεί ότι δεν προκύπτουν ποινικά θέματα για τον ELA, η ΕΚΚ θα προχωρήσει με ανακοίνωση.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το 2016 θα κλείσει το θέμα των ερευνών των τραπεζών από την ΕΚΚ.

Ανέφερε επίσης ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί το πόρισμα της ΕΚΚ για την Commerzbank, ενώ εντός 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εξέταση του θέματος της τράπεζας Transilvania.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αδειάζει Αστυνομία για τη διαμαρτυρία κυνηγών ο Γενικός Εισαγγελέας - «Επέδειξε ανοχή»

Αδειάζει Αστυνομία για τη διαμαρτυρία κυνηγών ο Γενικός Εισαγγελέας - «Επέδειξε ανοχή»

«Δεν υπήρχε περιθώριο περαιτέρω ποινικής διερεύνησης ή ποινικής δίωξης στα όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν στον χώρο», αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, αναφορικά με τη διαμαρτυρία των κυνηγών.

BEST OF TOTHEMAONLINE