ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να απαγάγουν τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας

Οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να απαγάγουν τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας

Η επιχείρηση των αστυνομικών έφερε στο «φως» και τα σχέδια των τζιχαντιστών για επιθέσεις σε αρκετά σημεία της Μαλαισίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Kuala Lumpur.

Σε μια ιδιαίτερα σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε την Τετάρτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ahmad Zahid Hamidi, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι μαλαισιανές αρχές ανακάλυψαν σχέδιο του Ισλαμικού Κράτους να απαγάγει τον πρωθυπουργό και δυο υπουργούς της χώρας.

Η επιχείρηση των αστυνομικών έφερε στο «φως» και τα σχέδια των τζιχαντιστών για επιθέσεις σε αρκετά σημεία της Μαλαισίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Kuala Lumpur, μέσα στο 2015.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Hamidi: «Στις 30 Ιανουαρίου του 2015, 13 άτομα που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, σχεδίαζαν να απαγάγουν τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Άμυνας. Ανακαλύψαμε σχέδια για επιθέσεις σε αρκετές τοποθεσίες, στην Kedah, την Kuala Lumpur και την Putrajaya, αλλά και για απόπειρες κλοπής όπλων από στρατόπεδα, για εκρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων».

Ο ίδιος ο  Ahmad Zahid Hamidi, εκτός από αναπληρωτής πρωθυπουργός, εκτελεί και τα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών και ήταν ένας από τους τρεις στόχους.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στη Μαλαισία και πως τα πρόσωπα που εντόπισαν, λάμβαναν τις εντολές τους από τη Συρία.

Από την πλευρά του ο Μαλαισιανός υπουργός Άμυνας, Tun Hussein, δήλωσε πως δεν φοβάται τις ενδεχόμενες απειλητικές προθέσεις του Ισλαμικού Κράτους και πως η ενίσχυση του στρατού της χώρας, θα σιγουρέψει πως η επιρροή των τζιχαντιστών στη χώρα θα περιοριστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Προεδρία: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»

Προεδρία: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»

Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αποτελεί την σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία της χώρας μας, αναφέρει η Προεδρία με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top