ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρη διερεύνηση θέματος καταναλώσεων καυσίμων των λεωφορείων

Πλήρη διερεύνηση θέματος καταναλώσεων καυσίμων των λεωφορείων

Αναγκαία την πλήρη διερεύνηση του θέματος των καταναλώσεων καυσίμων των λεωφορείων εξακολουθεί να θεωρεί η Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της με την οποία απαντά στην ανακοίνωση της εταιρείας ΟΣΕΛ Λτδ για το θέμα.

Επίσης, η Ελεγκτική Υπηρεσία θεωρεί αναγκαία “την παραπομπή του θέματος στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για λήψη καθοδήγησης ως προς τον τρόπο χειρισμού της συμβατικής πτυχής αλλά και ως προς το ενδεχόμενο διερεύνησης τυχόν ποινικών αδικημάτων”.

Επιπλέον, η Ελεγκτική Υπηρεσία διευκρινίζει ότι “η ανάγκη προμήθειας των καυσίμων μέσω ανοικτής διαδικασίας που θα προκήρυσσε το Κράτος ήταν προϊόν εισήγησης του ίδιου του Γενικού Ελεγκτή, υπό την προηγούμενη ιδιότητα του ως Διευθυντή Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με επιστολή του ημερομηνίας 27 Δεκεμβρίου 2013”.

“Τα περί `πρωτοβουλίας και απαίτησης του ΟΣΕΛ` είναι αποκύημα φαντασίας”, αναφέρει και προσθέτει ότι “αν ο ΟΣΕΛ ήθελε να κάνει το ελάχιστο, όφειλε να προκήρυσσε τουλάχιστον ο ίδιος ανοικτό διαγωνισμό και όχι να προμηθεύεται για 5 χρόνια με αδιαφανείς διαδικασίες τα καύσιμα του”.

Αναφέρει επίσης ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία δόθηκαν από το Υπουργείο Μεταφορών.

“Ακόμη κι αν η σύγκριση γίνει για τους τελευταίους 6 μήνες του 2015 (όταν με βάση την ανακοίνωση του ΟΣΕΛ είχαν πλέον τοποθετηθεί τα ειδικά δακτυλίδια), με τους αντίστοιχους μήνες του 2014, η διαφορά είναι 180.000 λίτρα, δηλαδή περίπου 360.000 λίτρα ετησίως”, προσθέτει.

Σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, για τα σχεδόν 5 χρόνια που είχαν προηγηθεί, το προς διερεύνηση ποσό εξακολουθεί να είναι της τάξης των 2 εκ. ευρώ.

Τέλος, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι “παραμένει επίσης προς διερεύνηση το θέμα της έκπτωσης της τάξης του 5% που παραχωρείται σήμερα και κατά πόσο ανάλογη έκπτωση παραχωρείτο και προηγουμένως χωρίς να μετακυλίεται, ως έπρεπε, προς όφελος του Κράτους”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top